Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u Krapini, na prvoj večeri 52. izdanja Festivala kajkavskih popevki

Veselim se čuti kajkavske evergreene, a pogotovo “Suzi za zagorske brege”

Objavljeno: 08.09.2017. Alen Brodar

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković posjetio je večeras Krapinu u kojoj traje Tjedan kajkavske kulture, kako bi prisustvovao prvoj, retrospektivnoj večeri 52. Festivala kajkavskih popevki.
Obilazak grada započeo je u Gajevoj ulici, gdje je pozdravio članove Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” Krapinsko – zagorske županije, da bi potom sa svojim domaćinima, saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom i gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem i njihovim suradnicima, popio kavu na Trgu Ljudevita Gaja. Produžio je potom kroz Park Matice hrvatske do 25. Zagorskog gospodarskog zbora, gdje se susreo i sa županom Željkom Kolarom i potom obišao izlagače.

Poduzetnički duh

– Čestitam organizatorima Zagorskog gospodarskog zbora i svih 280-ak naših gospodarstvenika i obrtnika koji su u Krapinu došli predstaviti svoj rad. Ovo 25. izdanje pokazuje koliko je poduzetnički duh prisutan u Krapinsko – zagorskoj županiji i koliko su naši ljudi orijentirani na rad i nove ideje. Jako dobro koriste i sve mogućnosti koje hrvatske financijske institucije, pa u konačnici i EU fondovi nude. Drago mi je to jer Zagorje je poznato po obrtništvu i vrijednim ljudima, željnim dobrobiti za sebe i svoju obitelj, a time i naravno i za Hrvatsku – rekao je premijer Plenković te se uputio i na prvu večer 52. izdanja Festivala kajkavskih popevki u krapinskoj Festivalskoj dvorani.

Braća Miklaužić

– Lani sam bio na finalnoj večeri, koja je također bila sjajna, baš je bila izborna šutnja pa smo se malo svi odmarali i uživali, a došao sam večeras zbog brojnih obaveza koje imam ovaj tjedan. Naime, htio sam biti u četvrtak na Malom kaju, vidjeti naše mlade nade, koji su me prošle godine oduševile, prije svega brat i sestra Miklaužić, a veselim se večeras čuti zagorske evergreene. Vidio sam da je “Suza za zagorske brege” zadnja i stvarno joj se veselim – rekao je Plenković, zaključivši da je Festival veliko bogatstvo hrvatske kulture i da je uvijek sa zadovoljstvom u Krapini kod svojih dragih prijatelja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba