EVO ŠTO VAS OČEKUJE NA BEDEKOVČANSKIM JEZERIMA SLJEDEĆEG VIKENDA

Sportska natjecanja, zanimljiva predavanja i glazbeni program – manifestacija “Skok u jesen” održava se devetu godinu zaredom

Objavljeno: 08.09.2017. Jelena Jazbec

Već devetu godinu zaredom Bedekovčanska udruga mladih (BUMA), u suradnji sa Zagorskom ligom protiv raka i Općinom Bedekovčina, organizira rekreativno – zabavnu manifestaciju “Skok u jesen”. Ove godine događaj traje tri dana, od 15. do 17. rujna, a manifestacija će se održati na Bedekovčanskim jezerima.

Trail utrka

Prvog dana na rasporedu je radionica za učenike viših razreda osnovne škola. Osmaši će moći poslušati prezentaciju o udruzi i njenim postignućima, kako bi se i njih potaknulo na sudjelovanje u njezinom radu. Nakon toga svi učenici viših razreda imat će priliku sudjelovati na radionici člana udruge Matije Smuka o osnovama fotografije. Obje prezentacije održat će se u prostorima Osnovne škole Bedekovčina. U subotu u 10 sati održat će se “Skok u jesen” trail utrka. Start i cilj utrke je na Bedekovčanskim jezerima, a trči se na 25 i 13 kilometara. Kako je u prošle dvije godine naglo porastao interes za trail utrke u Hrvatskoj, članovi udruge su odlučili, u suradnji s Jelenom Brezak, hrvatskom reprezentativkom u toj disciplini, organizirati trail utrku koja bi trebala privući ljude iz cijele Hrvatske. Kotizacija po natjecatelju iznosi 100 kuna. U 14 sati održat će se malonogometni turnir (4+1) i turnir u uličnoj košarci (3 na 3) na sportskim terenima Srednje škole Bedekovčina. Kotizacija po ekipi je 200 kuna. Prve tri ekipe osvojit će novčane nagrade i pehar. U 15 sati na rasporedu je revijalni turnir u jambu i beli, sa simboličnim nagradama. Za ovo natjecanje nema kotizacije, a održat će se u restoranu na Bedekovčanskim jezerima. U 17 sati počinje natjecanje u bacanju kugle. Prijava stoji 10 kuna po natjecatelju. U 18 sati je na rasporedu natjecanje u skoku u dalj. To je glavna disciplina manifestacije, po kojoj je ona i dobila naziv “Skok u jesen”. Prijava stoji 10 kuna po natjecatelju, svi natjecatelji natječu se na vlastitu odgovornost, a skok u dalj i bacanje kugle po prvi će se puta održati na Bedekovčanskim jezerima. U 19.30 sati je dodjela nagrada, također na Bedekovčanskim jezerima, nakon čega slijedi večernji program, u sklopu kojeg će nastupiti band Quentin’s dogs i DJ Hibou.

Dječji program

U nedjelju je pak na rasporedu program za djecu. U 10 sati svi mališani koji dođu moći će isprobati neke pomalo zaboravljene igre – bojanje i crtanje, igra “Humpty Dumpty” s kutijama od cipela, mikado sa štapovima, gađanje mete s ping – pong lopticama, križić – kružić s trčanjem, kuglanje za djecu, razne društvene igre, školica i graničar. Rukometni klub Bedekovčina će održati i prezentaciju mini rukometa. U 15 sati, u suradnji s Mrežom udruga Zagor, održat će se radionica na temu “Aktivizam mladih u lokalnoj zajednici”. U 17 sati je koncert limene glazbe Bedekovčina na Bedekovčanskim jezerima, a manifestacija završava tribinom na temu “Što čitamo?”

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba