TJEDAN KAJKAVSKE KULTURE U KRAPINI

Održan Recital kajkavske poezije, danas otvorenje ZGZ-a i Muzeja oldtimera, dječji festival i koncert Psihomodo Popa

Objavljeno: 07.09.2017. Jelena Jazbec

U sklopu Tjedna kajkavke kulture, dva dana zaredom, najmlađi Krapinčani imali su priliku sudjelovati u kreativnim radionicama koje je organizirala Gradska Knjižnica Krapina. Izrađivali su vijence za vrata od starih listova knjiga i ukrašavali ih jesenskim plodovima, a ukrašavali su i drvene privjeske u obliku kućica.

Izložba u knjižnici

U Gradskoj knjižnici Krapina otvorena je izložba knjiga i dokumenata “Kajkavsko blago iz Zavičajne zbirke”, dok je u amfiteatru Srednje škole Krapina održan Recital kajkavske poezije. Na natječaj Recitala kajkavske poezije – Krapina 2017. pristigao je 181 pjesnički uradak. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Radovan Novina (predsjednik), Zorica Klinžić i Dragica Ferjanić (članovi), odabralo je 52 pjesme za objavu u Zborniku Recitala kajkavske poezije. Stihove su interpretirali: Marija Borić, Hana Hegedušić, Biserka Ipša, Kristijan Potočki, Ronald Žlabur te Matija Šakoronja, a u glazbenom dijelu nastupila je Zdenka Kovačićek, uz klavirsku pratnju Tonija Eterovića. Recitalu su prisustvovali gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, zamjenik gradonačelnika Drago Kozina te zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Vinski plac

Danas u 14 sati, također u amfiteatru SŠ Krapina, otvara se 25. Zagorski gospodarski zbor. U 17 sati otvorit će se Muzej oldtimera, dok je u 15.30 sati na rasporedu BalonKAJ, dječji program DND-a Krapina. U Festivalskoj dvorani, s početkom u 19 sati, održat će se 32. Dječji festival “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu”. Na Trgu Ljudevita Gaja, u 17 sati nastupa Tomislav Goluban, u 18.30 sati otvara se Vinski plac, uz nastup Puhačkog orkestra Špoljari, u 20.30 sati nastupa Psihomodo Pop, a u 23 sata Črleni lajbeki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba