Ponajbolji na ovogodišnjoj državnoj maturi kod župana Kolara najavili svoje daljnje korake u obrazovanju

Zagorski genijalci: Timon Spiegl studirat će matematiku u Berlinu, Valentina Meglić farmaciju u Zagrebu

Objavljeno: 06.09.2017. AB

Timon Spiegl, koji je najbolje riješio ovogodišnji obavezni dio državne mature te Valentina Meglić, koja je na obaveznom dijelu bila među 20 najboljih učenica i učenika u Hrvatskoj, bili su danas na prijemu kod krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara.
– Timon i Valentina zapravo su još jedan dokaz da imamo mlade, talentirane ljude koji do rezultata dolaze izuzetnim radom. Skromni su te imaju jasnu viziju onoga što žele u svojoj budućnosti, a na taj su način izabrali i gdje će nastaviti školovanje. Želim im svu sreću te da sve znanje i iskustvo koje će steći u budućnosti prenesu i na druge – rekao je Kolar.

Četiri Oskara znanja

Timon Spiegl ove je godine najbolje u Hrvatskoj riješio obavezni dio državne mature – višu razinu engleskog jezika 100 posto, višu razinu matematike 96,67 posto i višu razinu hrvatskog jezika 96,88 posto.
Timon je inače završio prirodoslovno-matematičku gimnaziju u SŠ Krapina, tijekom srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao je na 18 županijskih i 11 državnih natjecanja te je dobitnik četiri Oskara znanja.
– Dobio sam stipendiju njemačke agencije za akademski razmjenu te odlazim u Berlin studirati matematiku – rekao je Timon, dokazujući time nažalost, da nije rijetkost da mladi talentirani ljudi svoju budućnost vide izvan Hrvatske.
Valentina Meglić završila je Gimnaziju Antuna Gustava Matoša u Zaboku te je upisala farmaciju na Farmaceutsko – biokemijskom fakultetu u Zagrebu, gdje je bila prva na upisnoj listi.

Odraz rada cijele škole

– Drago mi je da sam postigla takav uspjeh na državnoj maturi, to je samo odraz rada cijele škole. Trebalo je puno raditi tijekom cijele četiri godine – nešto što se jednom izgubi više se ne može nadoknaditi – istaknula je Valentina koja je na državnoj maturi obavezne predmeta napisala među 20 najboljih učenica i učenika u Hrvatskoj te je bila četvrta u generaciji po riješenosti testa iz biologije i sedma iz kemije.
Na prijemu su bili i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, Timonov otac Alen Spiegl te Valentinina majka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba