TJEDAN KAJKAVSKE KULTURE U KRAPINI

Jučer održan Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva, večeras Recital kajkavske poezije na kojem nastupaju Marija Borić, Bojana Gregorić Vejzović, Jan Kerekeš…

Objavljeno: 06.09.2017. Jelena Jazbec

Jučerašnji program Tjedna kajkavske kulture u Krapini bio je posvećen mališanima, pa je tako u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda održana kreativna radionica za djecu pod nazivom “Zagorske hiže”, u sklopu koje su se bojali drveni privjesci u obliku kućica. U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održan je Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva te je otvorena izložba dječjih likovnih radova. Na natječaj za dječji recital “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu” – Krapina 2017. prispjelo je 113 literarnih radova iz 16 osnovnih škola. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Dunja Belošević (predsjednica), Jasna Leljak i Magdica Šalković (članovi) odabralo je 24 pjesme koje su izvedene na ovogodišnjem recitalu.

90 radova

Na natječaj za likovnu izložbu “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu” – Krapina 2017. na teme “zagorske starine”, “legende”, “bajke” i “zagorski pejzaž” pristigao je 151 likovni rad iz 15 osnovnih škola. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Vesna Kunštek i Zrinka Arbanas odabralo je 90 radova koji su izloženi u Maloj dvorani POU-a Krapina.
U župnoj crkvi sv. Nikole biskupa proslavljena je sveta misa s kajkavskim pjesmama, a potom je održan koncert iz ciklusa Orgulje Heferer, na kojem je nastupila mezzosopranistica Helena Lucić Šego, uz pratnju Alena Kopunovića Legetina na orguljama.

“Jesenski vijenac”

Danas u 16.30 sati u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda održat će se “Jesenski vijenac”, kreativna radionica za djecu. U Gradskoj knjižnici Krapina u 19 sati otvorit će se izložba knjiga i dokumenata “Kajkavsko blago iz Zavičajne zbirke Gradske knjižnice Krapina”. U 20 sati u Amfiteatru Srednje škole Krapina posjetitelji će pak moći uživati u Recitalu kajkavske poezije, na kojem će stihove interpretirati Marija Borić, Hana Hegedušić, Jan Kerekeš, Bojana Gregorić Vejzović, Biserka Ipša, Kristijan Potočki, Silvio Vovk i Ronald Žlabur, dok će u glazbenom dijelu nastupiti Zdenka Kovačićek, uz klavirsku pratnju Tonija Eterovića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba