ZAGORCI U GRADU HEROJU

Zabočki branitelji i članovi njihovih obitelji posjetili Vukovar i braniteljsku udrugu općine Jarmina

Objavljeno: 05.09.2017. zagorjeinternational

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Zabok je uz potporu Krapinsko – zagorske županije i Grada Zaboka za svoje članove organizirala posjet Vukovaru i braniteljskoj udruzi u općini Jarmina. S njima je bila i majka poginulog hrvatskog branitelja Josipa Matejaš. Prvo je posjećeno spomen – obilježje Ovčara, gdje su vijenac položile dvije najmlađe članice – pripadnice Mažoretkinja iz Dubrovčana, dok su ostali članovi položili lampione s obilježjima braniteljske udruge.

Memorijalno groblje

Na spomen – obilježju kod centralnog križa Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru vijenac su položili majka poginulog hrvatskog branitelja Josipa Matejaš i hrvatski branitelj iz Vukovara Edo Bingula, kojem su na Trpinjskoj cesti poginula dva brata. Lampione su u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civile poginule u Vukovaru i ovdje zapalili svi hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji. Zabočani su posjetili Vukovarsku bolnicu te Središnji križ na ušću Vuke u Dunav. Programom puta dogovoren je i posjet braniteljskoj udruzi UDVDR-a Ogranak Jarmina. U centru Jarmine branitelje iz Zaboka dočekali su i pozdravili predsjednik Općinskog vijeća Jarmina Dragutin Culi, predsjednik UDVDR-a Ogranak Jarmina Zoran Šušković i hrvatski branitelji – članovi udruge. Uz spomen – obilježje na poginule hrvatske branitelje općine Jarmina, vijenac su položile Leona Horvatin i Lea Ramić, dok su ostali zapalili lampione. U Jarmini je održan i prijem, u Zavičajnom klubu Zagoraca “Kaj” Jarmina, gdje je domaćin bio predsjednik kluba Đuro Franjčić.

Sportska natjecanja

Predsjednik općinskog vijeća Jarmine i hrvatski branitelj Dragutin Culi sve je prisutne upoznao s obranom Jarmine u Domovinskom ratu i trenucima u kojima su poginuli pripadnici policije iz Varaždina koji su bili na ispomoći u obrani. U Jarmini je održano i zajedničko druženje sa sportskim natjecanjima. Na kraju druženja najuspješnijima su dodijeljeni pehari i medalje, a razmijenjeni su i prigodni pokloni. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Zabok uz pomoć Krapinsko – zagorske županije i Grada Zaboka osigurala je i na kraju druženja donirala pet računala članovima UDVDR-a Ogranak Jarmina. Računala su uručena hrvatskim braniteljima – najaktivnijim članovima UDVDR-a Ogranak Jarmina: Siniši Podhraškom, Mladenu Horvatu, Ivici Draganiću, Stjepanu Sedlaru i Zoranu Šušković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba