U TIJEKU IZVANREDNE AKCIJE DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

NEDOSTATAK DRAGOCJENE TEKUĆINE: U Klanjcu prikupljene 72 doze, u Pregradi 38 doza, a u Zaboku krv možete darivati 14. rujna

Objavljeno: 04.09.2017. AB

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi, održanoj u petak u klanječkoj Gradskoj knjižnici, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Klanjec, odazvao se 81 dobrovoljni darivatelj, od čega 70 muškaraca i 11 žena. Krv je darivalo ukupno 72 darivatelja, od toga 64 muškarca i osam žena, dok je devet darivatelja odbijeno iz zdravstvenih razloga.
Darivatelji s najviše darivanja krvi su Branko Ulama sa 115 darivanja, Dragutin Šoštar s 93 te Josip Barlović s 92 darivanja krvi.

Nesebična gesta

Dan ranije, Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada je u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, u prostorijama GDCK-a Pregrada organiziralo prvu po redu izvanrednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Tu su dragocjenu tekućinu darovala 24 muškaraca te 14 žena, dok je iz zdravstvenih razloga odbijeno 11 potencijalnih darivatelja. Darivanju je pristupio i jedan novi dobrovoljac, Josip Kamenski iz Marinaca.
– Od srca zahvaljujemo svim darivateljima na nesebičnoj gesti darivanja krvi – istaknuli su u GDCK-u Pregrada, najavivši ujedno da će sljedeće dobrovoljno darivanje biti 9. i 10. listopada ove godine.

Smanjene zalihe

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok pak organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koja će se u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu, održati u četvrtak, 14. rujna, od 9 do 16 sati, u zabočkom Vatrogasnom domu.
– Molimo sve dobrovoljne darivatelje krvi kojima je prošlo tri mjeseca za muškarce, odnosno četiri mjeseca za žene, od posljednjeg darivanja krvi, da se odazovu ovoj plemenitoj akciji, koja je prije potrebna zbog smanjenih zaliha krvi – pozivaju iz Gradskog društva Crvenog križa Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba