FOTOGALERIJA: Završen 49. Tjedan kulture, zabave i športa u Svetom Križu Začretju

Prvi glas Zagorja nakon dugo godina domaća djevojka, Svetokrišćanka Dijana Zubić

Objavljeno: 27.08.2017. Alen Brodar

Već tradicionalno, posljednja večer Tjedna kulture, zabave i športa, ove godine 49. po redu, u Svetom Križu Začretju, rezervirana je za finalnu večer festivala pjevača amatera “Prvi glas Zagorja”. Ove godine tu je laskavu titulu, prema odluci stručnog žirija, u kojem su bili Ksenija Erker, Siniša Leopold, Radovan Novina i Tanja Gregurović, ponijela domaća djevojka, Svetokrišćanka Dijana Zubić, na oduševljenje ispunjenog Trga kraljice Jelene.
– Nisam to očekivala, ali stvarno mi je drago što sam Prvi glas Zagorja. Htjela bih zahvaliti roditeljima i svojoj baki iz Rusije, hvala puno svima – rekla je slavljenica.

Odlična proba za jubilej

Nagradu joj je uručio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je rekao da, ako je ovo tek generalna proba za 50. jubilarni Tjedan kulture, zabave i športa, može samo reći da je odrađen izvrstan posao i da se svi zajedno mogu veseliti svetokriškom festivalu sljedeće godine.
Treće mjesto “Prvog glasa” osvojio je Mario Pavlić, drugo Silvija Mužević, dok je nagradu medijskih pokrovitelja ponijela Dina Leško. Najbolje je kajkavsku skladbu otpjevala Mia Maltar, a zabavnu Tamara Balja. Nagradu je dobila i ovogodišnja debitantica, Karla Ana Sabljak.
– Tjedan je prošao izvrsno, poslužilo nas je vrijeme, što je jedan veliki faktor. U više od 70 događanja sudjelovalo je više stotina ljudi, a uživale su tisuće. Smatram da je odrađen jako dobar posao, a najveća nam je nagrada pregršt posjetitelja, naravno i dokaz da radimo dobar posao. Moram se zahvaliti svim pokroviteljima i sponzorima – zaključio je načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos, dodajući da mu je drago što je titulu Prvog glasa Zagorja ponijela “domača puca”.

Klapa Kampanel

– Ovakvi festivali su prije televizijskih showova stvarali nove nade i nove zvijezde, a Prvi glas Zagorja je stvarno kvalitetan festival, na kojom se mladi pjevači mogu profilirati i krenuti u ozbiljnije pjevačke vode – zaključio je Kos.
Nakon proglašenja pobjednika Prvog glasa Zagorju, pozornicu je na središnjem svetokriškom trgu zauzela klapa Kampanel, koja je brojnim hitovima razdragala mnogobrojnu publiku i napravila odličnu atmosferu do dugo u noć.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba