TJEDAN KULTURE, ZABAVE I ŠPORTA U SVETOM KRIŽU ZAČRETJU

Održano natjecanje u pripremanju kotlovine, otvorene dvije izložbe, a posjetitelje na Trgu zabavljali Boomerang i Luna band

Objavljeno: 22.08.2017. zagorjeinternational

U subotu je svečano otvoren Tjedan kulture, zabave i športa u Svetom Križu Začretju, a već sljedećeg dana održan je tradicionalni ribički kup za članove Ribičkog društva “Krap”. Uz lijepo vrijeme, dobar ulov i ukusan fiš, okupili su se članovi društva, ali i prolaznici i ljubitelji fiša. Nagrade najuspješnijima dodijelio je predsjednik Skupštine Udruge za kulturu, zabavu i šport, Stjepan Ciglenečki. On je dodijelio i nagrade najuspješnijim šahistima na tradicionalnom brzopoteznom turniru, na kojem je sudjelovalo 48 igrača, među kojima su bile i dvije djevojčice. Svoj prvi turnir imali su igrači podmlatka Laufera: Karlo Kos, Lea Jeršek, Marko Dragčević i Dominik Mihaljinec. Zanimljivost turnira bio je i nastup triju igrača iz obitelji Dragčević – Franjo, njegov sin Branko i unuk Marko. Pobjednik turnira bio je velemajstor Ivan Žaja s devet bodova, ispred Damira Samovojske i Olivera Kukasa s osam bodova.

“Oružje i glazba”

Natjecanje u pripremanju kotlovine ponovno je okupilo velik broj ekipa, njih 28, a bili su tu i brojni posjetitelji koji su im pružali podršku te su na kraju svi zajedno, u sklopu druženja uz nastup tamburaša, pojeli sve pripremljeno. Žiri je odlučio da je ove godine najbolja kotlovina bila ona ekipe iz Vrankovca.
Načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos otvorio je izložbu “Oružje i glazba”, koju je pripremila Udruga “Djedovina”. Predsjednica Udruge Doroteja Jačmenica Pušenjak objasnila je posjetiteljima zbog čega su se ove godine odlučili povezati upravo glazbu i oružje. Za glazbeni dio programa bio je zadužen mladi glazbenik Franjo Šoštarić. Nakon izložbe, održan je tradicionalni koncert iz ciklusa Heferer, a nastupili su Milan Hibšer na orguljama, Krešimir Marmilić na violini i sopranistica Nina Kobler. Na pozornici na Trgu hrvatske kraljice Jelene održan je Susret dječjih zborova na kojem su, uz “Cvrkutiće”, nastupile “Vedre note” iz Konjščine i “Sveta Ana” iz Lobora. U večernjem programu nastupila je grupa Boomerang.

Predstava “Ja, tata”

Jučer je na igralištu NK Jedinstva započeo tradicionalni mininogometni noćni turnir, na koji se prijavilo 16 momčadi, koje su raspoređene u četiri skupine. U Muzeju Žitnica svečano je otvorena izložba cvijeća od krep papira, koju je organizirala sekcija “Rukotvorine” KUD-a Sveti Križ Začretje. Tamburaši KUD-a uveličali su program otvorenja izložbe, a sve prisutne pozdravile su predsjednica KUD-a Andreja Crnogaj i Ana Kos. Ljubica Komljenović, članica “Rukotvorina” koja je izložila svoje radove, prisutnima je pročitala svoje dvije pjesme o cvijeću. Izložbu je otvorio načelnik Kos, koji je zahvalio vrijednim članicama na cjelogodišnjim aktivnostima. Na Trgu hrvatske kraljice Jelene, pred mnogobrojnom publikom, održana je predstava “Ja, tata”, Kazališne skupine “Teatroman”. Predstava je urnebesna i dirljiva ispovijed čovjeka bačenog u avanturu donošenja novog života na svijet. Ispred Dvorca Sveti Križ Začretje prikazan je film “Zagonetni dječak”, koji je snimljen prema romanu Ivana Kušana. U zabavnom dijelu programa na Trgu nastupio je Luna band. (ZI)

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba