VELIKA OBLJETNICA ZABOČKOG ŽUPNIKA

Vlč. Marijan Culjak proslavio 20 godina upravljanja Župom sv. Jelene Križarice

Objavljeno: 21.08.2017. JJ

Prošlo je 20 godina od kako je vlč. Marijan Culjak preuzeo upravljanje zabočkom Župom sv. Jelene Križarice. Predvođeni nekolicinom župnih suradnika, župljani su tu obljetnicu željeli proslaviti na svečaniji način, pa je tako misno slavlje započelo svečanom procesijom uz mnoštvo ministranata koji su se okupili na jutarnjem slavlju, liturgijskim suradnicima i predslaviteljem, mons. Ivanom MIklenićem i vlč. Culjakom. Zbor je zapjevao stihove “Tvoj svećenik kod oltara svetu službu započinje”.

Poklon župljana

Mons. Miklenić podsjetio je kako se svećenički život sastoji od unutarnje borbe između realnosti i neba te da je vlč. Marijan odabrao upravo takvo življenje.
– On u toj borbi nastoji izvršiti onu ulogu koju mu je Bog namijenio u što ulaže svoje ljudske i svećeničke sposobnosti kako bi sve to bilo na slavu Božju – rekao je mons. Miklenić u svojoj homiliji.
U ime župljana i svih vijeća župe, riječi zahvale uputio je dr. Balagović, koji se prisjetio dolaska župnika u Zabok, ističući kao je njegovim dolaskom započela nova era Župe sv. Jelene Križarice.
– Njegova otvorenost i gostoljubivost svih ovih godina svjedoči koliku ljubav i predanost daruje nama župljanima. Vlč. Marijan pokazao se uspješnim na duhovnom, intelektualnom i pastoralnom planu. Uvijek je bio tu za svoje župljane i uvijek bi pronašao način za naći sve što je u tom trenutku bilo potrebno. Dragi Marijane, danas u ime zajednice želim ti zahvaliti za sve ono što si učinio za ovu biskupiju, za ovu župu i grad. Mi kažemo samo hvala. Veselimo se, čestitamo i molimo da te Bog poživi među nama živa i zdrava još mnoga i mnoga ljeta – istaknuo je dr. Balagović.
U ime župljana i članova vijeća župniku je uručen i prigodni poklon koji će ga podsjećati na taj veliki dan i zajedništvo u proteklih dvadeset godina.

Mladomisnički ideali

Na samom kraju obratio se i župnik, koji je rekao kako mu je srce prepuno jer su mu se mladomisnički ideali ispunili. Zahvalio je svima s kojima je surađivao svih ovih godina, ali i svima onima koji su se okupili na proslavi njegovih 20 godina u Župi.
– Pomozite mi, molim vas, svojim molitvama da budem i dalje svećenik po Kristovom duhu i srcu, i aktivan djelatnik u vinogradu Gospodnjem do Božje volje. Hvala svima – poručio je vlč. Culjak.
Svečanost je nastavljena u dvorani zabočkog DVD-a, a pridružio se i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, čestitajući župniku na vrijednoj obljetnici i zahvalio na svim zajedničkim akcijama koje su poduzeli na dobrobit grada i župe te svih stanovnika Zaboka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba