ZAGORSKI MIŠO U DVORIŠTU SVOJE OBITELJSKE KUĆE IZGRADIO KAPELICU POSVEĆENU MAJCI BOŽJOJ

“Ovo je moja zahvala za djecu, unuke, obitelj i za sve kolege muzičare”

Objavljeno: 21.08.2017. Jelena Jazbec

Popularni Zagorski Mišo, Branko Papeš iz Plemenšćine, koji se diljem Lijepe Naše proslavio nastupom u glazbenoj emisiji “Nikad nije kasno”, u dvorištu svoje obiteljske kuće sagradio je kapelu Majke Božje, koju je, kako i piše na spomen – ploči, podignuo u zahvalu za svoju djecu, unuke, obitelj te sve kolege muzičare.
U prisustvu njegovih 50-ak prijatelja, kolega glazbenika i članova obitelji, kapelu je blagoslovio pregradski župnik, vlč. Ivan Mikec.
– Kapela, križ, poklonac, uvijek je bio znak života, uvijek je znak vrijednosti ljudskog bića. Pa zato i ovo što su napisali ovdje na ploči Branko i njegova supruga Mira, lijepo je, jer su i oni to napisali u znak života, za djecu, unuke, svoju obitelj. To je njihov spomen, njihova zahvala Bogu za život – rekao je vlč. Mikec.
U ime svih prijatelja Branka Papeša, obratio se Željko Kamenski, koji je istaknuo kako upravo ljudi poput ovog 57-godišnjeg glazbenika, čini svijet boljim.

Inspirirale ga časne

Papeš ima troje djece – sin je krenuo očevim stopama i bavi se glazbom, dok su dvije kćeri vjeroučiteljice. Jedna od njih, Danijela Majcenić, ispričala je okupljenima kako se uopće rodila ideja o gradnji kapelice u dvorištu njihove obiteljske kuće.
– Prije nekih 12-ak godina tata je radio kod časnih sestara u Poredju i od njih je na poklon dobio kip Majke Božje. Taj je kip stavio u dvorište, na mjesto gdje se danas nalazi kapela, i rekao nam: “Djeco, ovdje ću jednog dana sagraditi kapelu”. Godine su prolazile, kapelice nije bilo, mi smo već pomalo i zaboravili na to. A onda je prije godinu dana rekao: “Sad je vrijeme. Počinjem graditi” – rekla je Brankova kći Danijela.
Zanimljivo je da je Zagorski Mišo kapelu izgradio gotovo sam, uz pomoć nekolicine svojih prijatelja. S obzirom na to da je kip koji je na poklon dobio od časnih sestara bio premali, u kapeli se ipak nalazi jedan drugi kip Majke Božje, koji je dobio na poklon za svoj 50. rođendan.
– Iako se ideja rodila prije mnogo godina, čovjek jednostavno nema vremena, i zaboravi, no unatrag godinu dana odlučio sam da zaista moram ispuniti obećanje koje sam dao časnama. Možda će ovime Marija još više bdjeti nad nama i pomoći nam. Ja uvijek vjerujem. S prvim radovima započeo sam prije nekih pet – šest mjeseci. Želio bih zahvaliti svim prijateljima, obitelji i znancima koji su me podržali u mom naumu i mogu reći da mi je srce sad na mjestu – rekao je Papeš, dirnut činjenicom da je ostvario svoj san, ali i svim lijepim riječima koje su mu bile upućene od strane okupljenih prijatelja i članova obitelji.

U planu je spot

Svoju glazbenu karijeru Zagorski Mišo započeo je s 13 godina, a iako se nikad nije otisnuo u profesionalne vode, glazba je, kaže, njegov život, i bez nje bi bio čista nula. Tijekom života, svirao je u raznim domaćim sastavima, trenutno nastupa sa svojim bratićem u sastavu pod nazivom Duo Papeš, a televizijsku slavu i popularnost diljem Hrvatske stekao je u RTL-ovoj emisiji “Nikad nije kasno”. Dogurao je do polufinala, a nastup u toj emisiji otvorio mu je i mnoga druga vrata, pa je snimio svoju pjesmu koju je nazvao upravo po toj emisiji. S tom se pjesmom predstavio i na HITFestu u Bedekovčini, gdje je odnio nagradu publiku. No, to nije kraj. Motiv za razvojem glazbene karijere, kaže Zagorski Mišo, sada je još i veći.
– Trenutno intenzivno radim na tome da za pjesmu “Nikad nije kasno” napravim i spot, kako bi se ona mogla vrtjeti i na televiziji. Nastupam i dalje, svakog vikenda, i nastavit ću raditi ono što volim, jer glazba i podrška moje obitelji ispunjavaju moj život. Kapela koju sam podigao, zahvala je za taj dar od Boga – zaključuje Papeš.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba