TJEDAN KAJKAVSKE KULTURE OVE ĆE GODINE BITI OBOGAĆEN NOVIM GLAZBENIM SADRŽAJEM

“EM NIKAJ NI SLAJŠE, NE ČUJE SE RAJŠE…”: U Krapini će nastupiti najbolji puhači iz sedam zagorskih orkestara

Objavljeno: 21.08.2017. JJ

Zajednica amaterskih kulturno – umjetničkih udruga Krapinsko – zagorske županije u
ožujku ove godine pokrenula je inicijativu prema Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Krapina, u želji da organizira Svehrvatski festival puhačkih orkestara u sklopu Gospodarskog zbora, koji poprima međunarodni karakter, čime bi se spojio gospodarski, kulturni i turistički projekt.

Revijalni nastup

Početkom srpnja održan je inicijalni sastanak u uredu zamjenice krapinsko – zagorskog župana, Jasne Petek, uz prisustvo pročelnika Ivana Lamota, gradonačelnika Krapine i predsjednika Turističke zajednice grada Krapine Zorana Gregurovića i direktorice ureda TZ grada Krapine Nedeljke Vodolšak. Prisutni su razmotrili inicijativu te su je prihvatili, uz mogućnost prerastanja u zasebnu manifestaciju. Tako će se u sklopu održavanja Gospodarskog zbora i Tjedna kajkavske kulture ove godine po prvi puta organizirati revijalni nastup Puhačkih orkestara Krapinsko – zagorske županije, članova Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga KZŽ, čime će se obogatiti najpoznatija krapinska manifestacija. Nastupit će sedam puhačkih orkestara: 7. rujna od 19 sati Puhački orkestar “Ivo Tijardović” iz Ciglenice Zagorske, a zatim PO DVD-a Špičkovina; 8. rujna od 19 sati PO KUD-a “Lira” iz Kraljevca na Sutli, PO DVD-a Lobor te PO Mrzlo Polje; 9. rujna od 19 sati Gradski Puhački orkestar Zabok i PO “Lipa” iz Tuhlja. Velika je vjerojatnost da će u ovom terminu nastupiti i PO KUD-a “Lovro Ježek” iz Marije Bistrice.
Dogovoren je program za svaki orkestar u trajanju od 35 do 45 minuta na prostoru Osnovne škole “Ljudevit Gaj”, uz šator Gospodarskog zbora.

“Kolijevka glazbenog zanosa”

– Znajući za kvalitetu Puhačkih orkestara Krapinsko – zagorske županije, bogatstvo repertoara u kojem se nalaze i melodije iz niza preko tisuću koncertnih i zabavnih pjesama o zagorskom kraju i “kaju”, nastale na Festivalu i za Festival, dođite u tihu kolijevku zagorskog glazbenog zanosa, Krapinu, kojom će se, između ostaloga, oriti dobro znani zvuci skladbe: “Em nikaj ni slajše, Ne čuje se rajše, Neg dobri i dragi naš kaj!” – poručuju organizatori, članovi Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga KZŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba