AEROKLUB BISTRICA PROSLAVIO DESETU OBLJETNICU DJELOVANJA

“Dvadesetak članova, šest pilota i ogromna količina entuzijazma”

Objavljeno: 21.08.2017. zagorjeinternational

Aeroklub Bistrica obilježio je desetu godišnjicu djelovanja, na prostoru pokraj poletno – sletne staze koja se nalazi pokraj DC29 između Zlatar Bistrice i Marije Bistrice.
Predsjednik Aerokluba Bistrica Vladimir Škrlec istaknuo je kako članovi Kluba imaju dva aviona, nekoliko ultralakih letjelica, motornih paraglajdera i jedan žirokopter te odlično surađuju s pilotima iz drugih dijelova Hrvatske i inozemstva.

Točka okupljanja

– Ovaj je naš prostor točka okupljanja, druženja, opuštanja i razmjene iskustva – rekao je predsjednik Škrlec, koji je gostima na proslavi pokazao avion – niskokrilac, raspona krila 9,5 metara i dužine trupa oko 7 metara, kojeg je sam izradio.
Okupljene goste pozdravio je i dopredsjednik Udruge, pilot s više od tisuću sati naleta, Matija Margetić, kao i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je čestitao članovima Aerokluba Bistrica te pohvalio brojne aktivnosti koje su proveli u proteklih deset godina.

Volonterski rad

– Dvadesetak članova, šest pilota, poletno – sletna staza duga 560 metara. Ovo je amaterski aeroklub s entuzijastičnim članovima koji rade volonterski, no dakako da i oni, kao i naš aerodrom u Zaboku koji je na puno većoj razini, imaju svoju budućnost – rekao je župan Kolar. Staza Aerokluba Bistrica nalazi se na području općine Marija Bistrica, no sama je Udruga registrirana na području općine Zlatar Bistrica. Načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić istaknuo je vrijedan rad članova Aerokluba, zbog čega imaju podršku njega, njegovih suradnika i sumještana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba