OČEKUJE VAS ZANIMLJIV VIKEND U MARIJI BISTRICI

U subotu Susret klapa, a u nedjelju 15. Hodočašće konjskih zaprega u Svetište Majke Božje Bistričke

Objavljeno: 17.08.2017. zagorjeinternational

Manifestacija “Ljeto u Mariji Bistrici” nastavlja se sljedećeg vikenda, četvrtim po redu Susretom klapa, koji će se održati u subotu u 20 sati na Trgu pape Ivana Pavla II. U slučaju lošeg vremena, Susret će se održati u Domu kulture.
Sljedećeg dana, u nedjelju, u organizaciji Županijske udruge uzgajivača konja Krapina i uz podršku središnjeg Saveza uzgajivača konja hrvatskog hladnokrvnjaka i konja posavca, održat će se 15. Hodočašće konjskih zaprega u Mariju Bistricu. Okupljanje je uz željezničku stanicu u Zlatar Bistrici od sedam sati, a polazak prema marijabistričkom Svetištu je u 8.30 sati. Uz članove Udruge, ispratit će ih i načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić. Po dolasku u Mariju Bistricu, na Trgu će hodočasnike dočekati načelnik Josip Milički, a na prostoru crkve na otvorenom pozdravit će ih upravitelj Svetišta, preč. Domagoj Matošević. Hodočasnici će sudjelovati na misnom slavlju u 11 sati, a zatim slijedi druženje svih sudionika “pod šumom”.
Zbog održavanja vozočašća, državna cesta D29 na relaciji Zlatar Bistrica – Marija Bistrica bit će zatvorena od 8.30 do 10 sati. Alternativni pravci za dolazak u Mariju Bistricu su Poznanovec – Selnica – Marija Bistrica, DC 307 Donja Stubica – Marija Bistrica i ŽC 2204 Konjščina – Marija Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba