U OROSLAVSKOM DOMU KULTURE, POVODOM DANA GRADA, ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Najavljeno ponovno pokretanje vojne proizvodnje u Kanjiži i zapošljavanje 35 ljudi

Objavljeno: 16.08.2017. JJ

U oroslavskom Domu kulture održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Oroslavja, povodom obilježavanja Dana grada. Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Stanko Čičko, a prisutnima se obratio i gradonačelnik Emil Gredičak, koji je najavio kako će se nastaviti svi započeti projekti, a posebice radovi na uređenju Doma kulture. Gredičak je najavio i druge projekte koji su trenutno u pripremi, poput vrtića u središtu Oroslavja, obnove sportske dvorane i izgradnje reciklažnog dvorišta.
– Pri preuzimanju dužnosti, nova vlast naišla je na nepodmirene dugove, koje će se truditi smanjiti – dodao je Gredičak.

Školstvo i zdravstvo

Prisutnima su se obratili i izaslanik hrvatskog premijera, saborski zastupnik Žarko Tušek, te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, koji je čestitao Oroslavčanima Dan grada u ime svih zagorskih načelnika i gradonačelnika. Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je kako je Županija već počela surađivati s novim gradskim vodstvom.
– Naša će suradnja prije svega biti vezana za školstvo i zdravstvo. Županija je već iznajmila 300 kvadrata hale u kojoj će učenici srednje škole imati praktičnu nastavu, čime ćemo dobiti poboljšanje kvalitete, što je pogotovo važno za strukovna zanimanja u kojima, bez obzira na sve poticajne mjere, još uvijek nema dosta upisane djece. U protekle četiri godine ulagali smo i u energetsku učinkovitost osnovne škole, popravak krovišta u Krušljevu Selu i kotlovnice u srednjoj školi, a u razdoblju pred nama slijedi, u suradnji s gradom, i uređenje sportske dvorane – rekao je župan Kolar i dodao kako je preko Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije u protekle četiri godine više od 4,5 milijuna kuna uloženo u poboljšanje kvalitete prometnica u Oroslavju, a u budućim planovima je i izgradnja rotora na Oro trgu.

Priznanja i nagrade

– Što se tiče privlačenja novih investitora, sada je već sigurno da ćemo u Kanjiži, jednoj od praznih vojarni, ponovno imati vojnu proizvodnju, gdje će u početku raditi 35 ljudi, a kasnije će se zaposliti i stotinjak radnika – kazao je župan Kolar i najavio da će sljedeći tjedan posjetiti Grad Oroslavje te da će u sklopu tog posjeta gradonačelnika, između ostaloga, upoznati i s detaljima ovog projekta.
Predsjednik Gradskog vijeća Stanko Čičko zajedno s gradonačelnikom Emilom Gredičakom uručio je priznanja i nagrade Grada Oroslavja istaknutim pojedincima, udrugama i klubovima. Plakete su primili DVD Oroslavje te tvrtke Pireko i EPO, Nagradu grada Udruga Petrože Krušljevo Selo, a zahvalnice Skijaški klub Oroslavje, Mladen Mrzljak, Šahovski klub Oroslavje, Lovro Gmaz i Ivan Novosel. Za svoje obljetnice, nagrade su uručene Nogometnom klubu Oroslavje za 90 godina rada i Udruzi mladih Feniks za 10 godina rada. U popratnom programu nastupio je Ženski zbor KUD-a Sloboda Oroslavje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba