TRADICIONALNA PROSLAVA VELIKE GOSPE U TUHLJU I OVE JE GODINE OKUPILA MNOŠTVO VJERNIKA

Središtem općine prošla procesija s tronom, misno slavlje predvodio rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa

Objavljeno: 15.08.2017. JJ

Svečanom procesijom predvođenom Puhačkim orkestrom “Lipa” i tronom Majke Božje, započela je u Tuhlju proslava Velike Gospe, blagdana Uznesenja Marijina. Svečano misno slavlje predvodio je preč. mons. Antun Sente, ml. rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu. U svojoj propovijedi, mons. Sente je istaknuo kako je Uznesenje Blažene Djevice Marije na nebo bila njezina nagrada za poniznost, ustrajnost i vjernost Bogu koju je pokazivala tijekom čitavog života. Time je Marija postala uzorom vjere koji treba slijediti svaki kršćanin u svojem svakodnevnom životu.
Svetu misu svojim su pjevanjem uveličali KUD “Naša lipa” Tuhelj i Klapa Brv, a sudjelovali su župnici Tuheljsko – pregradskog dekanata, predvođeni dekanom, preč. Milanom Juranićem.
Nakon svečanog misnog slavlja, vjernici su obišli oltar crkve Uznesenja BDM.
Uz Veliku Gospu, ovih se dana u Tuhlju obilježava i Dan općine, pa će tako slavlje potrajati tijekom čitavog poslijepodneva. Posjetitelje će zabavljati Ansambl Zagorje i Zvuci Zagorja. Manifestacija završava u nedjelju, kada će se na prostoru ispred vatrogasnog doma održati Oldtimer show.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba