U sklopu proslave Dana općine Tuhelj održan 4. Sajmeni dan, svečana sjednica u ponedjeljak, koncelebrirana misa i velika fešta u utorak

Načelnik Hercigonja: To je tradicija koju su započeli naši pradjedovi – mi je moramo nastaviti i tome se veselimo

Objavljeno: 12.08.2017. Alen Brodar

Dane općine Tuhelj, koji se obilježavaju od srijede, danas je obilježio 4. Sajmeni dan, koji je, unatoč nešto lošijem vremenu, okupio nekoliko stotina posjetitelja.
– Manifestacija se održava već četvrtu godinu, a unatoč lošijem vremenu, zadovoljni smo brojem posjetitelja i vidimo da postoji veliko zanimanje za taj Sajam, na kojem se prikazuju tradicijski zanati i obrti. Ta nam manifestacija puno znači u turističkom smislu, ali mislimo da u 21. stoljeću sve što se ovdje prezentira još uvijek ima svoju uporabnu vrijednost – rekao nam je načelnik Mladen Hercigonja, najavivši događanja do kraja obilježavanja Dana općine.

Inicijativa mladih

– Do kraja obilježavanja Dana općine Tuhelj, očekujemo velik broj posjetitelja, već sutra na koncertu tamburaškog sastava Milenij, što je inicijativa našeg Savjeta mladih, a mi smo ih rado poslušali – rekao je Hercigonja.
U ponedjeljak, 14. kolovoza, obilježava se Dan Općine Tuhelj. Sveta misa održat će se u 16 sati u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Tuhlju, a svečana sjednica u dvorani OŠ Lijepa naša s početkom u 17.30 sati. Nakon Svete mise u 19 sati, koncert će održati KUD-a Naša lipa iz Tuhlja.
Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, u 11 sati započinje koncelebrirana sveta misa koju predvodi prečasni msgr. Antun Sente ml., rektor svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Nakon svečane mise održat će se pučke zabave kod lovaca i vatrogasaca na kojima će nastupati ”Zvuci Zagorja” i ”Ansambl Zagorje”.

Započeli pradjedovi

– Dani općine Tuhelj vezani su uz blagdan Velike Gospe, kada i tradicionalno završavaju koncelebriranom svetom misom, nakon koje je velika pučka veselica, s dvije zabave, kod lovaca i vatrogasaca, gdje očekujemo nekoliko tisuća posjetitelja, kao i svake godine. To je tradicija koju su započeli naši pradjedovi i mi je svakako moramo nastaviti i tome se veselimo – zaključio je načelnik Hercigonja.
Već tradicionalno, tuheljske manifestacije završavaju Oldtimer showom u organizaciji udruge ”Zagorje u srcu”. Reviju oldtimera može se posjetiti u nedjelju 20.kolovoza ispred DVD-a u Tuhlju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba