U KORAK S VREMENOM: HVALEVRIJEDAN PROJEKT OPĆINE KONJŠČINA

Trebate besplatni bežični internet, a pritom puniti mobitel? Sve to možete na jednom mjestu – i to dok čekate autobus

Objavljeno: 11.08.2017. Alen Brodar

U Konjščini je postavljeno prvo od ukupno tri moderna autobusna stajališta s punjačima za mobitele i za električne bicikle te s besplatnim bežičnim internetom (Wi-fi).

Sljedeće kod škole

– Prvo takvo stajalište postavljeno je u centru Konjščine, a radi se o novom, modernom dizajnu stajališta, koje na krovu ima solarne panele te tako omogućava punjenje mobilnih telefona ili električnih bicikala. No s time smo riješili i problem besplatnog bežičnog interneta u centru, čiji je doseg stotinjak metara od stajališta – rekao nam je načelnik Konjščine Mirko Krznar, objasnivši da je to prvo od tri takva stajališta koja će se postaviti, a cijena ima je oko 20.000 kuna po komadu, što je osigurano u općinskom proračunu.
Sljedeće stajalište, duplo veće od ovog u centru, dužine četiri metra, postavit će se kod konjščinske Osnovne škole, a treće, isto ovakvo kakvo je u centru (dva metra), u Gornjoj Konjščini. Sva tri bi trebala biti postavljena do početka nove školske godine, rekao nam je načelnik Krznar.

Spriječiti zloupotrebu

– Bitno nam je bilo našim mještanima omogućiti korištenje besplatnog bežičnog interneta, dopast će se to sigurno i našim školarcima, no, iako je internetski promet neograničen na 4G brzini, odnosno “flat”, onemogućit ćemo skidanje velikih video sadržaja poput filmova ili većih dokumenata, kako bismo spriječili zloupotrebu – zaključio je načelnik Mirko Krznar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba