Po prvi puta ove godine, ususret Festivalu, u Krapini se u petak, 1. rujna, otvara jednodnevno Autokino. Bit će to na igralištu OŠ Augusta Cesarca, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Krapina – Kina Krapina, a pod pokroviteljstvom Grada Krapine.

Pod zvjezdanim nebom

– Poseban je doživljaj pogledati film iz udobnosti svog automobila pod zvjezdanim nebom sa svojim odabranim društvom. Ako nemate automobil ili ne uspijete uhvatiti mjesto, možete doći i bez limenog ljubimca. U tom slučaju bit će vam dovoljna dekica, s kojom možete sjesti na okolnu zelenu površinu i uživati u filmu – najavili su iz krapinskog Pučkog otvorenog učilišta.
Ovogodišnji ljetni kinohit “Pirati s Kariba: Salazarova osveta”, prikazuje se na velikom Airscreen platnu, a zvuk se hvata radijskim prijemnikom u automobilu preko zasebne radijske frekfencije. Zvuk će se čuti i izvan automobila, preko nekoliko zvučnika postavljenih na samom igralištu.

Glazbeni program, pića, kokice…

– Očekuje vas bogata ponuda pića i nezaobilazne kokice, uz glazbeni program prije početka projekcije. Prostor Autokina na igralištu OŠ Augusta Cesarca otvara se u 19.30 sati, a projekcija filma započinje oko 21 sat. Preporučujemo raniji dolazak, kako bi se izbjegle gužve oko ulaza u prostor Autokina. Za sve posjetitelje ulaz je besplatan – pozivaju iz POU-a Krapina.