OBRTU “VIDOVIĆ” PROIZVODNJA, SERVIS I TRGOVINA IZ RADOBOJA DODIJELJENA SU BESPOVRATNA SREDSTVA ZA NABAVU SOFTVERSKIH RJEŠENJA I RAČUNALNE OPREME

“Odobrena potpora iz EU fonda za regionalni razvoj ojačat će nam tržišnu poziciju, povećati prihode i omogućiti nova zapošljavanja”

Objavljeno: 09.08.2017. zagorjeinternational

 

Obrt “Vidović” proizvodnja, servis i trgovina koji je s radom započeo 1993. godine, a od osnivanja do danas posluje na adresi Jazvine 16, Radoboj, u sklopu poziva “Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)”, koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dobio je 111.801 kunu bespovratnih potpora, što je 90 posto prihvatljivih troškova od ukupne vrijednosti projekta od 149.640 kuna. A radi se o projektu “Poboljšanje tržišne pozicije obrta “Vidović”, modernizacijom proizvodnje i optimizacijom proizvodnih procesa”, koji su prijavili početkom 2016. godine, uvidjevši da je zbog korištenja zastarjelih informacijsko – komunikacijskih sustava, projektiranje proizvoda je bilo najslabija karika u proizvodnom ciklusu. Razdoblje provedbe projekta je od 12. prosinca 2016. godine do 12. kolovoza 2017. godine.

Oprema od inoxa

Obrt Vidović se naime bavi proizvodnjom opreme od inoxa za ugostiteljstvo, opremanje hotela, restorana, kafića, pekara, mesnica, trgovina, kao i proizvodnjom poluproizvoda od inoxa, poput ladica, radnih ploha, vrata za elemente i slično. Osim navedenog, pruža i usluge rezanja limova te CNC savijanja i probijanja. U proizvodnji se koriste suvremena tehnološka rješenja kako bi se dobili gotovi proizvodi koji kvalitetom i izvedbom zadovoljavaju potrebe klijenata.
Stoga je svrha prijave projekta na Poziv bila nabava novih softverskih rješenja (SolidWorks, SolidNest) te računalne opreme na kojima će se vršiti projektiranje, kako bi se riješio detektirani problem u proizvodnji.

Optimizacija poslovnog procesa

– U sklopu projekta provedena je i edukacija zaposlenika za rad s novonabavljenim softverom, nakon čega je pribavljen certifikat Certified SolidWorks Mechanical Design- Professional (CSWP) za jednog djelatnika. Definirani cilj projekta je optimizacijom poslovnog procesa kroz nabavu informacijske opreme povećati učinkovitost u proizvodnji i ojačati tržišnu poziciju te posljedično tome povećati prihode od prodaje i broj zaposlenih. Očekuje se da će se dvije godine nakon provedbe projekta, postići povećanje prihoda od prodaje za 12 posto, da će se očuvati radna mjesta za 12 zaposlenika, odnosno da će se dodatno zaposliti još jedna osoba – rekao je Vladimir Vidović, vlasnik obrta. Više informacija dostupno je na internetskoj stranici www.vidovic.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba