DVD Belec proslavio ovog vikenda 90. obljetnicu postojanja i djelovanja

VATRU GASI, BRATA SPASI: “Vatrogastvo je u našem frtalju svijeta način života”

Objavljeno: 07.08.2017. Alen Brodar

DVD Belec proslavio je ovog vikenda 90. obljetnicu postojanja i djelovanja, a proslavi je prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki. Ona je pozdravilabrojne okupljene na svečanoj sjednici DVD-a Belec te čestitala 90 godina postojanja i djelovanja svim članovima DVD-a na čelu s predsjednikom Ljudevitom Vrlecom.

Briga o vatrogascima

– Vatrogastvo je u našem frtalju svijeta način života, osim što pomažete u neprilici nosite i društveni život svoga kraja. Krapinsko – zagorska županija brine o svojoj vatrogasnoj zajednici, na Županijskoj skupštini smo rebalansom još malo podignuli sredstva za županijsku vatrogasnu zajednicu te su ona sad na razini od gotovo milijun kuna, a njima se pomaže i obilježavanje obljetnice poput ove današnje u Belcu ili one koja početkom listopada slijedi u Zlataru – rekla je predsjednica Skupštine te uz vatrogasni pozdrav Vatru gasi, brata spasi, vodstvu DVD-a Belec uručila prigodnu županijsku zahvalnicu.
Prisutnima su se obratili i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Zoran Gregurović, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Stjepan Skuliber, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zlatara Vlado Varga te predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava.

Dodjela priznanja

Svečana je sjednica je protekla u znaku dodjele povelja, priznanja i zahvalnica, a zatim su okupljeni vatrogasci svečanim mimohodom krenuli na misu u crkvu sv. Marije Snježne.
INAČE, DVD Belec osnovan je 1927. godine. Članovi DVD-a danas uz redovne vatrogasne djelatnosti sudjeluju i u brojnim župnim i gradskim aktivnostima – čuvanju Kristovog groba, proslavi blagdana sv. Florijana, hodočašću u Mariju Bistricu, manifestaciji Dani kajkavske riječi te brojnim drugim manifestacijama.



Proslavljen blagdan Gospe Snježne, zaštitnice Župe Belec i Krapinsko – zagorske županije

U Belcu je u subotu proslavljen i blagdan Gospe Snježne, zaštitnice Župe Belec i Krapinsko – zagorske županije, što je proštenje belečke župe, koje pohode mnogobrojni hodočasnici još od čudesnog ukazanja u Belcu u 17. stoljeću. Misnom slavlju nazočila je i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki te članovi županijske skupštine, kao i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek i njezin zamjenik Stanko Majdak. U subotu su u Belec hodočastile i brojne udruge, a nakon mise, koju je uz koncelebraciju brojnih svećenika, predvodio vlč. Luka Jaić iz Vrbovca, održana je tradicionalna vatrogasna zabava u vrtu DVD-a Belec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba