AGENCIJA ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI OBJAVILA NATJEČAJ ZA ŠTETE OD ELEMENTARNE NEPOGODE

Za obeštećenja osigurano 150 mil. kuna, može se dobiti povrat troškova i do 100 posto – evo koji su uvjeti

Objavljeno: 05.08.2017. Alen Brodar

Agencija za plaćanja u poljoprivredi izvijestila je kako je objavljen natječaj za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, a zahtjev za potporu moći će se popuniti i podnositi u AGRONET-u od 2. listopada do 1. prosinca ove godine.
Inače, ukupan iznos raspoloživih sredstava je 150 milijuna kuna, uz mogućnost povećanja u slučaju da je iznos sredstava prihvatljivih zahtjeva veći. Može se dobiti i do 100 posto ukupnih prihvatljivih troškova, uz mogućnost isplata potpore u obliku predujma u vrijednosti do 50 posto odobrenih sredstava. Osnovni preduvjet provođenja mjere je da je za određeno područje županija proglasila elementarnu nepogodu, a uništenje poljoprivrednog potencijala korisnika prouzročeno elementarnom nepogodom treba biti najmanje 30 posto.
U Agenciji napominju kako su prihvatljivi troškovi financiranja sanacija poljoprivrednog zemljišta, izgradnja, rekonstrukcija i opremanje gospodarskih objekata, popravak ili nabava poljoprivrednih strojeva, mehanizacije i opreme, nabava osnovnog stada, odnosno matičnog jata domaćih životinja, krčenje uništenog nasada, kupnja i sadnja sadnica višegodišnjeg bilja te opći troškovi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba