SVJETSKI GIGANT U PROIZVODNJI ELEKTRONIČKIH UREĐAJA INSPIRACIJU ZA NOVI REKLAMNI SPOT PRONAŠAO I U HRVATSKOM ZAGORJU

NIJE BOND, ALI NIJE NI OVO LOŠE: Bajkoviti Trakošćan i šarenilo boja iz dvorca i prirode, najbolje će dočarati što sve može najnovija generacija Samsungovih televizora

Objavljeno: 02.08.2017. Alen Brodar

Nakon što je posljednjih nekoliko godina svjetska filmska industrija ”otkrila” Hrvatsku te se snimanje brojnih hitova odvijalo upravio kod nas, u Dubrovniku (Igre prijestolja, Robin Hood, a najavljen je i novi James Bond op.a.), svoj udio u tom trendu pronašla je i kontinentalna Hrvatska, konkretno – Trakošćan.

Biser Hrvatskog zagorja

Doduše, ne tako glamurozno, čak i malo nepoznato široj javnosti, ali motive za svoj novi reklamni spot svjetski gigant u proizvodnji elektroničkih uređaja, korejski Samsung, našao je baš u tom ”biseru Hrvatskog zagorja”. Ovog utorka ekipa od stotinjak ljudi, i naših i Koreanaca, od ranojutarnjih do kasnovečernjih sati ”okupirala” je Trakošćan i snimala scene za spot koji će se emitirati kao najavna špica na najnovijoj generaciji Samsung televizora – boje samog okoliša dvorca, odnosno šume i jezera, u kombinaciji s motivima koji su snimani u unutrašnjosti, po odabiru Koreanaca predstavljaju idealan izbor koji će, kroz spomenuti reklamni spot, najbolje prezentirati kvalitetu slike na novoj generaciji Samsungovih televizora. Od ekipe koja je radila na samom snimanju, o čemu se točno radi, pitali smo našeg poznatog stilista Viktora Dragu i modnu dizajnericu Matiju Vuicu.
– Hrvatska je sa svojim krajolicima sjajno odredište za produkcije ovog tipa. Radi se o reklami za kinesko tržište. Proputovali smo dobar dio Hrvatske, a sada smo u Trakošćanu, koji je uistinu spektakularan. Ovdje se snima par kadrova koji su “remake” nekoliko bajki, a sve će se u priči ispremiješati kao iskustvo, odnosno polusan jedne djevojke koja se priprema za svoj veliki debi kao model, ali se pritom bori sa svojim nesigurnostima te putuje kroz razne scene i priče, da bi dobila tu sigurnost i pojavila se na modnoj pisti – objasnio je Viktor Drago, rekavši da se dosad snimalo u Rovinju, u Slunju na Rastokama, u Zagrebu i sada u Trakošćanu. Kako je bilo seliti s lokacije na lokaciju, objasnila nam je Matija Vuica.

Šarenilo boja

– S lokacije na lokaciju vozimo kamione robe. Krenuli smo iz Rovinja, gdje je u svrhu priče bila modna revija, koja je zahtijevala da budu jake boje, koje će se nabolje dočarati na najnovijim ekranima koji još ne postoje nigdje na svijetu, pa smo za tu svrhu donijeli sve svilene haljine jarkih boja koje smo imali. Uz pomoć Viktora i haljine iz moje posljednje kolekcije, napravili smo prekrasnu Malu sirenu preko puta grada Rovinja, a u Trakošćanu radimo ostale bajke – Trnoružicu, Snjeguljicu i Ljepoticu i zvijer. Ideja je da u priči idemo iz sadašnjosti u prošlost, a sve će biti jako kostimografski naglašeno – zaključila je Matija Vuica.
A kako je to izgledalo na samom snimanju, možete i sami pogledati u fotogaleriji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba