Udruga mladih Feniks, u partnerstvu s Osnovnom školom Oroslavje, u razdoblju od 17. do 31. srpnja, održala je pet radionica za djecu na otvorenom u sklopu “Velikog odmora u Oroslavju”. Radionicama na otvorenom su djecu odvojili od svijeta tehnologije te ih uveli u svijet druženja na otvorenom kroz zajedničku igru kako bi mogli kvalitetno provesti vrijeme na otvorenom.

Brojne igre

Na radionicama je sudjelovalo dvadesetak djece te su slobodno vrijeme na otvorenom proveli igrajući “Čovječe, ne ljuti se”, “Dan i noć”, “Memory”, bacanje frizbija, skakanje u vrećama, povlačenje užeta, Pictionary, Alias, graničara, nogomet i “crossminton”, kombinaciju badmintona, tenisa i squasha, koju su im pokazali članovi “Sportsko rekreativne udruge Zagorje”.

Likovna radionica

Osim toga, djeca su sudjelovala i na likovnoj radionici, gdje su crtala na velikom papiru te bojala drvene kućice. Na taj su način, osim aktivnog provedenog slobodnog vremena, kroz igre aktivirali svoje potencijale i razvili različite sposobnosti.
Radionice za djecu na otvorenom održavale su se kod Osnovne škole Oroslavje i kod Područne škole Krušljevo Selo. Organizator “Velikog odmora u Oroslavju” je Udruga mladih Feniks, partner Osnovna škola Oroslavje, a pokrovitelj Grad Oroslavje.