U Stubičkim Toplicama održana radionica HCK-a “Upravljanje kućnim budžetom”

Djelatnici Crvenog križa radili na optimizaciji potrošnje i planiranju kućnih financija fiktivne obitelji, a sada će to primjenjivati i u radu s korisnicima

Objavljeno: 01.08.2017. Alen Brodar

U Stubičkim Toplicama je održana radionica “Upravljanje kućnim budžetom”, namijenjena djelatnicima, edukatorima Hrvatskog Crvenog križa. Na radionici su sudjelovali djelatnici i volonteri HCK-a iz sjeverozapadne Hrvatske, među njima i dvije djelatnice Gradskog društva Crvenog križa Zabok.

Četiri dana edukacije

Sudionici radionice su kroz četiri dana edukacije stekli osnovna znanja iz upravljanja kućnim budžetom. Teme radionice bile su: financijski ciljevi i stil trošenja, dnevnik trošenja, upravljanje troškovima i mogućnosti uštede, imovina i mogućnosti dodatne zarade, dugovi i plan za ubrzano vraćanje dugova, štednja za ostvarenje ciljeva, pametno ulaganje, razumno zaduživanje, ovrhe i osobni stečaj te plan rada s korisnicima Crvenog križa (specifičnosti rada i komunikacije, potrebe u vezi financijske pismenosti, sredstva koja stoje na raspolaganju).

Dnevnik trošenja

Interaktivna radionica kroz rad u grupama, prisutne je motivirala na izradu dnevnika trošenja fiktivne obitelji, izradu plana za ubrzano vraćanje dugova fiktivne obitelji, izradu financijskog plana fiktivne obitelji i izradu kratkog plana za rad s korisnicima.
Nakon prezentacije uradaka i diskusije, evaluacija radionice za edukaciju edukatora, pokazala je da su sudionici radionice bili i više nego zadovoljni četverodnevnom edukacijom koja je organizirana u sklopu projekta HCK-FEAD, “Humanitarni paket za središnju Hrvatsku”, te da će im stečeno znanje pomoći u radu s korisnicima Crvenog križa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba