Odigrana humanitarna nogometna utakmica za 18-godišnjaka iz Zlatara, stradalog u prometnoj nesreći

Za robotsko odijelo koje će mladom Danijelu Plašću pomoći da ponovo prohoda, prikupljeno 17.200 kuna

Objavljeno: 31.07.2017. Alen Brodar

U subotu je u Tuheljskim Toplicama odigrana prijateljska humanitarna nogometna utakmica za mladog Danijela Plašća iz Zlatara, koju su odigrale ekipa krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara i ekipa Termi Tuhelj. Utakmica je završila rezultatom 1:1 – iz županove ekipe gol je postigao bivši dinamovac Krešimir Marušić, dok je za ekipu Termi Tuhelj gol zabio također bivši dinamovac i ambasador ovogodišnjeg turnira Hrvoje Štrok, no bitnije od samog rezultata bilo je da su obje ekipe igrale za 18-godišnjeg Danijela Plašća, koji je nakon prometne nesreće zadobio ozljedu leđne moždine te mu je potrebno robotsko odijelo, koje bi mu pomoglo da pokuša ponovno prohodati.

Potrebno 70.000 eura

Da mu puno znači ova humanitarna utakmica, potvrdio je i Danijelov otac, Stjepan Plašć koji se zahvalio svima na pomoći, a zahvalu svim sudionicima i sugrađanima uputio je i župan Kolar te naglasio da ovo nije kraj te da će se i dalje truditi skupiti nešto više od 69 tisuća eura, koliko je potrebno za robotsko odijelo. Dodao je da je poslao zahtjev Ministarstvu financija, kako bi Vlada RH Danijelove roditelje oslobodila plaćanja poreza na odijelo vrijedno gotovo 70.000 eura. Najavio je i da će nastaviti s humanitarnim utakmicama te da će dvije takve utakmice veterani Dinama igrati protiv njegove ekipe na godišnjoj razini.

Inače, u ekipi župana Kolara bili su ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina, rektor Svetišta Majke Božje Bistričke i kapetan nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika Domagoj Matošević, voditelj veterana Dinama Dalibor Poldrugač, bivši igrač Dinama Krešimir Marušić, bivši igrač Hajduka Mario Carević, novinar HRT-a Petar Vlahov, brigadir Stipe Soldić iz veterana Hajduka i na vratima Stjepan Kos. Među igračima ekipe Termi Tuhelj bio je direktor Termi Tuhelj i Termi Olimia Florjan Vasle, bivši Dinamovac i ambasador Well nogometnog turnira Hrvoje Štrok, legenda Dinama Željko Hohnjec, župan Podčerrtka Petar Misja te više poznatih zagorskih nogometaša i poduzetnika, kao i djelatnika Termi Tuhelj. Utakmica je odigrana u sklopu 35. Tuheljske noći, a utakmici je nazočio i načelnik Tuhlja Mladen Hercigonja.

Uplate na žiro račun

Terme Tuhelj, njihovi poslovni partneri, Općina Tuhelj i gospodarstvenici s područja Općine Tuhelj prikupili su ukupno 17.200 kuna, a na poluvremenu se i licitiralo za potpisanu nogometnu loptu.
Svi koji žele sudjelovati i pomoći Danijelu da prohoda, mogu to učiniti putem žiro računa za donacije – IBAN HR6123600003510127408

Za uplate iz inozemstva – BIC ZABAHR2X.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba