U NASTAVKU OBILASKA OPĆINA U KOJIMA JE IZABRANO NOVO VODSTVO, ŽUPAN ŽELJKO KOLAR POSJETIO KUMROVEC

“Prioritet je energetska obnova Osnovne škole Josipa Broza i uređenje sportske dvorane”

Objavljeno: 28.07.2017. Jelena Jazbec

U nastavku svog obilaska zagorskih općina u kojima je izabrano novo vodstvo, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar posjetio je Kumrovec. S novoizabranim načelnikom Robertom Šplajtom razgovarao je o budućim projektima i planovima.
– Razgovarali smo o budućim projektima Općine Kumrovec, o problemima koje imamo s državnim kapitalnim objektima i sa školom. Razgovor je protekao dobro, doznali smo neke nove stvari, stoga se zahvaljujem županu Kolaru i njegovoj ekipi na posjetu – rekao je načelnik Šplajt.

Državni objekti

Kolar je kao prioritet izdvojio uređenje Osnovne škole Josipa Broza.
– Kao prioritet u narednom razdoblju, bit će kompletna energetska obnova Osnovne škole Josipa Broza u Kumrovcu, što znači nova stolarija, fasadna ovojnica, krovište i jedan veliki dio ravnog krova, ovaj čitavi iznad sportske dvorane koji prokišnjava i radi štetu samoj sportskoj dvorani, a odmah paralelno radimo i projekt uređenja sportske dvorane jer, nažalost, jedno je vezano uz drugo. Radit će se o investiciji preko pet milijuna kuna. Prošli smo i nezaobilaznu temu objekata u vlasništvu Republike Hrvatske, ponovno smo se složili da bi država trebala objekte koji su od državnog interesa zadržati pod svojom ingerencijom, dok bi ostale objekte trebala prepustiti na upravljanje Županiji, zajedno s jedinicama lokalne samouprave i velikim gradovima. Novi zakon koji se sada radi idealna je prilika da se to napravi – rekao je Kolar.

Razvoj turizma

Župan je s novim načelnikom razgovarao i o razvoju turizma u kumrovečkom području.
– Upoznali smo načelnika i njegovu ekipu s projektom koji radimo u Zelenjaku, u zaštićenom području, a to su staze kroz krošnje, čime ćemo dati jednu novu atrakciju Zelenjaku. Dogovorili smo i novi način promocije Kumrovca zajedno s Muzejima Hrvatskog zagorja, Općinom, njihovom Turističkom zajednicom područja, i našom županijskom Turističkom zajednicom, da bismo dali jednu novu dimenziju i sinergiju onome što bi se u Kumrovcu trebalo događati – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba