PROBLEMI NA ZELENOM OTOKU: NAKON PRITUŽBI BROJNIH GRAĐANA, GRAD PREGRADA UPUTIO APEL

“Pridržavajte se uputa jer će se fotografije i videosnimke neprikladnog odlaganja otpada objavljivati javno”

Objavljeno: 27.07.2017. JJ

Od nezadovoljnih građana Pregrade dobili smo fotografije Zelenog otoka u Kolariji, na kojima je vidljivo kako se pojedinci ne pridržavaju uputa za gospodarenje otpadom. Naime, unatoč upozorenju da je na tom mjestu postavljena i nadzorna kamera, smeće se i dalje odlaže izvan kontejnera, a zanemaruju se i upute za odvajanje otpada.

Glomazni otpad

– Ovaj Otok nalazi se samo nekoliko metara od privatnih kuća, u ulici punoj djece – požalila nam se jedna čitateljica.
O svemu se sada oglasio i Grad Pregrada, koji na svojim službenim stranicama apelira na građane da se pridržavaju odredaba Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN 93/13) te Uputa za odvajanje otpada.
– Molimo Vas da otpad (karton, vreće i sl.) ne odlažete izvan spremnika za otpad te da otpad kao što su kante raznih vrsta boja, igračke, kašete, elektronički otpad, namještaj i sl. ne odlažete u spremnike na Zelenim otocima jer isti nisu predviđeni za takvu vrstu otpada. Naime, prethodno navedeni otpad smatra se glomaznim otpadom koji se odvozi prema planiranom rasporedu na već poznatim sabiralištima – upozoravaju.

Ostvarenje cilja

– S obzirom na Vaše prijave, Niskogradnja d.o.o. odveze sav neprikladno odložen otpad, no dajemo na znanje kako ona nije u obvezi učiniti isto, te da je za odvoz otpada na području grada zadužen Eko – Flor PLUS d.o.o. temeljem Ugovora o koncesiji. Grad Pregrada ima ozbiljne namjere u ostvarenju cilja trajnog sprečavanja neprikladnog odlaganja otpada na području grada, te će u svrhu ostvarenja istog slike i videosnimke neprikladnog odlaganja otpada objavljivati javno. Na objavljenoj fotografiji nalaze se djelatnici Niskogradnje d.o.o. koji su sanirali neprikladno odložen otpad kod Zelenog otoka u Kolariji – poručuju iz Grada Pregrade.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba