NAKON PROŠLOGODIŠNJE POBJEDE MAJE VUKINE BOGOVIĆ, ZAGORJE I OVE GODINE IMA SVOJU PREDSTAVNICU U ŠIBENIKU

LIJEPA I KREATIVNA: Marija Ivanković (31) iz Miljane ušla u polufinale izbora za najljepšu mamu Hrvatske

Objavljeno: 25.07.2017. Jelena Jazbec

Nakon što su prošle godine titulu najljepših mama Hrvatske ponijele zagorska akademska slikarica Maja Vukina Bogović u mlađoj kategoriji i Zdenka Dubelj u kategoriji Gold, na izboru koji se tada održavao pod talijanskom licencom, najljepša mama ove se godine bira pod domaćim brendom, a Zagorje na izbor u Šibenik šalje lijepu 31-godišnju Mariju Ivanković.

Dvije kćeri

Marija živi u Miljani, kako sama kaže, u kući iz koje se pruža predivan pogled na Dvorac Miljanu. Radi u Desiniću, u poduzeću koje se bavi šivanjem radne odjeće. Njezino najveće blago svakako je njezina obitelj – suprug Josip, po zanimanju stolar, te dvije kćeri, 12-godišnja Jasmina i, smije se mama Marija, mala osmogodišnja zvrkica Ivana.
Osim svog posla i kućanskih poslova, život kreativne Marije ispunjen je i brojnim hobijima.
– U slobodno vrijeme bavim se šivanjem, heklanjem, izradom umjetnog cvijeća i crtanjem na drvu. Malo se igram frizurama, pečem kolače i torte, ali za vlastite potrebe. Recikliram i od ničega napravim nešto. I da, obožavam cvijeće i svoj vrt – otkriva.
Na izbor Najljepša mama Hrvatske, kaže, prijavila se sasvim slučajno. Otvorila je svoj Facebook profil i ta joj se objava prva pojavila na naslovnici.
– Rekoh, hajde da probam, ništa me ne košta. Javila sam se na mail, ispunila prijavnicu i fotografije, sve poslala i čekala. Nisam očekivala ništa, znale su samo dvije prijateljice i njima sam govorila da nema šanse da mene odaberu. A kad sam dobila mail koji sam pročitala u ponoć, ostala sam u šoku. Nisam mogla vjerovati, a također ni zaspati od uzbuđenja i adrenalina – ističe Marija, koju smo pitali i koliko joj je zapravo važan izgled u njezinom svakodnevnom životu.

Skromna očekivanja

– Nije mi od životne važnosti, ali volim uvijek izgledati lijepo. Kako održavam liniju? Iskreno, uopće se ne brinem oko toga – koliko god pojedem, ništa me se ne prima i već godinama tako – smije se.
Suprug joj je, kaže, velika podrška i ponosan je na nju, a njezina očekivanja su skromna.
– Ne očekujem pobjedu, meni je već velika čast što sam ušla u polufinale, ništa drugo – zaključuje Marija, koja će 1. i 2. rujna boraviti u Šibeniku, gdje se održavaju polufinalna i finalna večer izbora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba