POVODOM DANA OPĆINE LOBOR, RAZGOVARALI SMO S NAČELNICOM LJUBICOM JEMBRIH, KOJA SE ISTAKNULA VRLO USPJEŠNIM VOĐENJEM UDRUGE ZA POMOĆ DJECI S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU:

Voljela bih način rada u Udruzi “Sveta Ana” preslikati i na rad u Općini Lobor

Objavljeno: 23.07.2017. Jelena Jazbec

Uoči obilježavanja Dana općine i župe Lobor, i održavanja tradicionalne manifestacije “Janine”, posjetili smo novu načelnicu Lobora Ljubicu Jembrih, koja je od prvog dana preuzimanja ove dužnosti usmjerena na osmišljavanje projekata i njihovo apliciranje na EU fondove.
– Mogu reći da sam zadovoljna situacijom koju sam zatekla. Općina je bila u plusu, što mi je velika odskočna daska. Nastavili smo s već pripremljenim projektima, a to je raspisivanje natječaja za sanaciju dvaju klizišta u Starom Golubovcu, za što su odobrena sredstva Ministarstva regionalnog razvoja. Tu je i sanacija županijske ceste, na kojoj su već počeli radovi, a radi se o klizištu u Petrovoj Gori – rekla nam je načelnica.

Uređenje groblja

– Što se tiče novih projekata, namjeravamo se uključiti u program zapošljavanja žena “Želim”, zatim je tu uređenje groblja, što ćemo također aplicirati na neki od projekata, a u planu je i uređenje općinske zgrade. Prizemlje bi bilo pretvoreno u Kulturni centar, a na katu bi se nalazile prostorije Općine. Taj je projekt također već prijavljen na EU fondove. Gorući problem u općini su klizišta, tako da nam je prioritet njihova sanacija. U planu je i otkup zemljišta za preseljenje igrališta u središte Lobora, jer ovo postojeće ne ispunjava uvjete, a uz to bi se izgradile i svlačionice, odnosno, mini sportski centar – otkrila nam je načelnica Lj. Jembrih.
Pitali smo je i ima li podršku u Općinskom vijeću, s obzirom na to da je na izbore izašla kao nestranačka kandidatkinja uz podršku HDZ-a, a u Vijeću većinu ima koalicija SDP – HSU – HSS – Laburisti, kojoj se priklonio i vijećnik iz redova HNS-a, ujedno predsjednik Općinskog vijeća. U Vijeću su i četiri HDZ-ova vijećnika te dva iz Narodne stranke – Reformista.
– Optimistična sam i vjerujem da ćemo surađivati, prije svega zato što smo se svi kandidirali jer želimo dobro općini Lobor. Ako zaista želimo nešto dobro za Lobor, onda nije više važno koji je vijećnik iz koje stranke, nego je važno da sjednemo, da svatko da svoje ideje i prijedloge i da zajedno krenemo u realizaciju projekata. Naime, svi smo u kampanji imali slične programe, s obzirom na to da ovo nije velika općina, i jedino što se može razlikovati, su naši prioriteti, ali smatram da se sve to za jednim stolom može riješiti – ističe Jembrih, koja se prije nego što je postala načelnica, istaknula vrlo uspješnim vođenjem Udruge “Sveta Ana”, za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije.

Zajednički rad

– Preuzimanjem dužnosti načelnice, podnijela sam ostavku na mjesto predsjednice jer nikako ne bih htjela dovesti udrugu koja je stvarno na jednoj visokoj razini, u nekakve nepravilnosti zbog svog položaja. Uvijek volim reći, ta udruga nije hobi, to je jedan život. I sama sam majka djeteta s teškoćama u razvoju i u potpunosti razumijem potrebe naših članova i korisnika, i mislim da svi ljudi koji rade u udruzi, rade s voljom i svjesni su koliko je njihov rad važan. A ono što bih poručila svojim kolegama u Vijeću, jest da bi se trebali ugledati na taj način rada i tada nam sasvim sigurno rezultati u Općini neće izostati. Samo zajedničkim radom može se uspjeti u bilo kojem području, mi smo to dokazali u udruzi i voljela bih da se taj način rada može preslikati i na Općinu Lobor. Dat ću sve od sebe da krenemo tim putem – zaključuje načelnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba