ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA POVODOM PROSLAVE DANA OPĆINE KRAPINSKE TOPLICE

“Krapinske Toplice jedan su od lidera zdravstvenog turizma u Hrvatskoj, a mogu se pozicionirati i na vrlo visoko mjesto u Europi”

Objavljeno: 22.07.2017. Jelena Jazbec

Povodom proslave Dana općine Krapinske Toplice, u Hotelu Toplice održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, koju je otvorio predsjednik Vijeća Zvonko Očić. Prisutnima se potom obratio načelnik Ernest Svažić, koji je istaknuo kako je prema njegovom mišljenju, za uspjeh ključna suradnja privatnog i javnog.
– Među prvima smo prije tri godine pokucali Asocijaciji za suradnju Kine i jugoistočne Europe, i prvi smo u Hrvatskoj koji imamo rezultate na tom području. Bit će to ključno za razvoj turizma. Naime, 2015. godine dogodio se vrlo važan događaj, otvorenje vodenog centra, što je dalo jedan impuls, međutim, bez kvalitetnih smještajnih kapaciteta, kvalitetnog turizma nema. Projektiraju se dva vrhunska hotela, što će naš turizam staviti na jednu visoku razinu. Razvijamo projekt uređenja tržnice lokalnih proizvoda s centrom za posjetitelje, a spremna je i projektna dokumentacija i prijavljeno je za europsko sufinanciranje uređenje zapadnog dijela centra sa šetnicom, biciklističkom stazom, parkiralištem i pješačkim mostom – rekao je Svažić.

Stvorena kohezija

Predsjednik Općinskog vijeća Zvonko Očić dodao je kako su lokalni izbori protekli izvrsno te je stvorena kohezija izborom načelnika i Vijeća.
– Većinu ima koalicija HDZ i HSS, tako da sve projekte koje želimo, možemo provesti bez ikakvih trzavica, no moram biti ponosan i na to da su svi vijećnici koji nisu u koaliciji HDZ-a i HSS-a, zaista aktivni i žele napredak Krapinskih Toplica – rekao je Očić.
Uz gradonačelnicu Varaždinskih Toplica, prisutne je pozdravio i saborski zastupnik Žarko Tušek.
– Vidljivo je da Hrvatsko zagorje kao destinacija, ali i kontinentalni turizam u Hrvatskoj u cijelosti, ide ozbiljnijim koracima prema naprijed. Daleko je to još od onoga kakav bi trebao biti, kao što je to u susjednim zemljama, poput Slovenije ili Austrije, ali je činjenica da neke investicije, poput ovih u Krapinskim Toplicama, doprinose tome da se u ovo mjesto vrati Badlov sjaj. Eto, upravo traje i manifestacija BadlFest koju je osmislio načelnik Svažić, na čemu mu čestitam. Krapinske Toplice svakako moraju biti lider zdravstvenog turizma u Hrvatskoj, a mogu se pozicionirati i na visoko mjesto u Europi – rekao je Tušek.

Sportska dvorana

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar najavio je gradnju sportske dvorane u Krapinskim Toplicama.
– Zdravstveni turizam je ono gdje mi možemo biti najbolji i gdje možemo napraviti najveći iskorak. Specijalne bolnice u Krapinskim i Stubičkim Toplicama i njihovi djelatnici, znanje koji oni posjeduju, edukacija, motiviranost, uz tradiciju koju imamo, stavljaju nas na kartu među tri najjače destinacije zdravstvenog turizma u Hrvatskoj. Prioritet je dogradnja Specijalne bolnice Krapinske Toplice, s dvije trećine smještajnih kapaciteta i jednom trećinom za nove odjele, ili poboljšanje uvjeta rada na postojećim odjelima. Također, mi smo kao Županija, zajedno sa školom osigurali sredstva i krenuli u izradu idejnog projekta izgradnje sportske dvorane – istaknuo je Kolar.
Na sjednici su uručene i plakete i povelje. Plakete su dobili Sunčica Martinec, Snježana Šoštarko, Sofija Petrović, Karolina Kušer, Mirjana Blažević, Darko Špoljar i Jurica Sinković, dok su povelje uručene Klinici Magdalena, Lovačkom društvu Fazan i Društvu Naša djeca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba