POZNATA ZAGORSKA SOPRANISTICA DANAS PUTUJE U KINU

Barbara Suhodolčan među 28 opernih pjevača iz cijelog svijeta koji će pohađati seminar kod legendarnog Placida Dominga

Objavljeno: 22.07.2017. Jelena Jazbec

Poznata zagorska sopranistica Barbara Suhodolčan danas putuje u Kinu, gdje će sudjelovati u International Young Artists Programu, kao jedna od 28 opernih pjevača iz cijelog svijeta odabranih za taj seminar.
– Radi se o seminaru kod cijenjenog Placida Dominga, koji traje mjesec i pol dana. Nas 28 iz cijelog svijeta je upalo na taj seminar, u sklopu kojeg imamo sedam koncerata po cijeloj Kini, svaki dan učimo kineski, radimo s eminentnim profesorima Leonore Rosenberg, Matthew Barclayom, Katherine Chu i mnogim drugima. Boravit ću u kineskom gradu Suzhou, a program završavamo koncertima u opernim kućama i velikim koncertnim dvoranama u Beijingu, Nanjingu i Suzhou – otkriva Barbara, koju smo pitali i kako je reagirala kada je saznala da je prošla audiciju.

Veliki uspjeh

– Dečko mi uvijek kaže: “Raduj se i tuguj za sebe”, ali ja sam ovog puta rekla, ja to moram podijeliti sa svima, jer imam samo 24 godine i to je veliki uspjeh. Tek sam završila Akademiju i nisam očekivala da ću upasti. Ni sada još nisam svjesna što se događa. Znam kamo idem i o čemu se radi, ali sve mi se to još čini daleko. Tek ću vjerojatno kad stignem tamo postati svjesna što se događa. Idem sama, ne znam kineski, ne znam što mogu očekivati, ali, eto, radujem se – kaže mlada sopranistica.
Da bi bila primljena na seminar, morala je proći nekoliko audicija.
– Prvo sam trebala poslati CV i svoje tri snimke s koncerata. To su morale biti operne arije. Zvali su me nakon tri mjeseca da sljedeći tjedan imam audiciju u Bologni. Morala sam prijaviti sedam opernih arija, od kojih oni biraju jednu, jednu biram ja, i ako im se dovoljno svidiš, izvodiš još jednu. Bila sam najmlađa tamo, sve mi je to bilo novo, i nisam očekivala da ću proći. Zato je uzbuđenje bilo još veće kad sam dobila poruku: “Prošli ste” – ističe.

Dolaze skauti

Iako ne zna što može očekivati po završetku seminara, jedno je sigurno – ovo će biti važna odskočna daska za njezinu pjevačku karijeru.
– Ne znam što će biti nakon ovog seminara, ali je sasvim sigurno da će mi u CV ući da sam odradila seminar kod Placida Dominga. Obično na takve koncerte u sklopu seminara dolaze skauti, pa postoji mogućnost da te netko čuje, pozove. Vrata su otvorena, to je jedno potpuno novo tržište, zapadnjaci su jako traženi kod njih i mislim da se mogu dogoditi samo dobre stvari – optimistično zaključuje Barbara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba