U HRVATSKOJ ĆE SE ZAPOSLITI TRI TISUĆE ŽENA, PRIPADNICA NAJRANJIVIJIH SKUPINA NA TRŽIŠTU RADA

Održan radni sastanak vezan uz prijavu projekata u sklopu programa zapošljavanja žena “Zaželi”

Objavljeno: 21.07.2017. zagorjeinternational

Krajem lipnja objavljen je Poziv na dostavu projektnih prijedloga za program zapošljavanja žena “Zaželi”, kao nastavak popularnog programa javnih radova iz proteklih godina. Kako bi se definirale potrebe, mogućnosti i kapaciteti potencijalnih prijavitelja s našeg područja, Krapinsko – zagorska županija je u Zaboku organizirala radni sastanak s organizacijama Crvenog križa na području županije, centrima za socijalnu skrb, udrugama osoba s invaliditetom te predstavnicima HZZ-a Područnog ureda Krapina i Zagorske razvojne agencije d.o.o.

Potreba za umrežavanjem

Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek informirala je prisutne o mogućnosti prijave na natječaj te naglasila potrebu za umrežavanjem, uz uvjet da se projektnim prijavama zastupi područje cijele županije. Ispred Zagorske razvojne agencije d.o.o. predstavljeni su uvjeti natječaja koji ima za cilj omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na teško dostupna, ruralna područja i otoke. Ciljna skupina su nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, bez obzira na duljinu prijave u evidenciji, s naglaskom na žene ranjivih skupina. Najniža vrijednost potpore je 900 tisuća kuna, dok je najviša vrijednost projekta 10 milijuna kuna, uz intenzitet potpore do 100 posto prihvatljivih troškova. Prijavitelji mogu biti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitne organizacije.

Najviše 30 mjeseci

Na projektu je obavezno partnerstvo s regionalnim ili područnim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb, dok prijavitelj može u projekt uključiti i ostale partnere – udruge JLS-a, vjerske zajednice, ustanove koje imaju registriranu djelatnost pružanja usluga starijim i/ili nemoćnim osobama. Projekt može trajati najviše 30 mjeseci. Na sastanku su iskazani planovi glede pripreme projektnih prijedloga organizacija Crvenog križa i pojedinih udruga te je najavljeno održavanje pripremne radionice za zainteresirane prijavitelje u organizaciji Zagorske razvojne agencije d.o.o., u naredna dva tjedna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba