NAKON ŠTO OPĆINSKO VIJEĆE STUBIČKIH TOPLICA NIJE FORMIRANO NI U DRUGOM POKUŠAJU, OGLASILA SE VIJEĆNICA ZDS-a KOJA SE NIJE POJAVILA NA SJEDNICI

Nina Gradiški Zrinski: Sjednici sam planirala prisustvovati, no na mene je vršen preveliki politički pritisak

Objavljeno: 21.07.2017. zagorjeinternational

Nakon što Općinsko vijeće Stubičkih Toplica nije konstituirano ni u drugom pokušaju, Zagorska demokratska stranka održala je press konferenciju, na kojoj je, uz predsjednika ZDS-a Mladena Popovića, govorila i Nina Gradiški Zrinski, općinska vijećnica i potpredsjednica stranke, prenosi Radio Stubica.

Presudni glas

Gradiški Zrinski je istaknula kako je sjednici planirala prisustvovati, no naposlijetku nije, zbog političkog pritiska koji joj je uzrokovao veliki stres, pritom ne želeći otkriti tko je na nju vršio pritisak. Rekla je i kako se s vodećim ljudima s Nezavisne liste Kristijana Oremuša sastala u subotu i kako su znali da oni i HDZ moraju sa sedam svojih glasova formirati vijeće jer bi glas ZDS-a bio suzdržan, iako bi kasnije mogli biti sigurni u njezin glas za svaki dobar projekt.
– Međutim, nitko nije rekao da jedan vijećnik neće glasati kako je dogovoreno. Ako bi presudni sedmi glas bio onaj ZDS-a, stvari se onda mijenjaju – rekla je Gradiški Zrinski i dodala kako na sastanak koji je ponovljen u ponedjeljak nije mogla ići zbog posla. Rekla je i kako je ZDS za to da se Vijeće formira.

Još nisu odlučili

– I u trećem pokušaju treba razgovarati, dogovarati se i načiniti neke kompromise, no ne može se očekivati kompromis od ZDS-a, dok drugi čvrsto drže svoje pozicije – zaključila je.
Općinska organizacija ZDS-a održat će sastanak s vodstvom stranke i donijeti odluke za treću sjednicu, a hoće li njihov glas biti presudni sedmi, još nisu odlučili.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba