VELIKO PRIZNANJE ZA ZAGORSKI TURIZAM

Destinacija “Zagorje – bajka na dlanu” među top pet finalista za europsku destinaciju izvrsnosti

Objavljeno: 19.07.2017. zagorjeinternational

Destinacija “Zagorje – bajka na dlanu” ušla je među pet finalista na izboru nacionalnog pobjednika za europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) ZA 2016. i 2017. godinu, koji, na temu “Kulturni turizam”, provodi Hrvatska turistička zajednica. Uz Zagorje, u top pet ušli su Grad Đakovo – općina Gorjani, Vukovar – Vučedol – Ilok, Smiljan – Gospić i destinacija Ruralne Konavle. Predstavnici svake od pet navedenih destinacija finalista održat će završnu prezentaciju, nakon čega će Povjerenstvo donijeti odluku o ovogodišnjem pobjedniku, imajući u vidu sve elemente zadane od strane Europske komisije, kao i ocjene nastale tijekom obilaska samih destinacija te kvalitetu same prezentacije. Zadnji krug ocjenjivanja, u sklopu kojeg se bira nacionalni pobjednik, održat će se 19. srpnja u Starom gradu Zrinskih u središtu Čakovca.

Pobjednička destinacija na nacionalnoj razini će dobiti naziv “Europska destinacija izvrsnosti” te će, osim na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice, biti promovirana i putem službene internetske stranice Europske komisije. Također, pobjednik će sudjelovati na svečanoj dodjeli nagrada koja će biti organizirana kroz ožujak 2018. godine, u okvirima Europske godine kulturne baštine. Svih pet destinacija finalista bit će predstavljene i kao primjeri dobre prakse na europskoj razini te će biti pridružene europskoj mreži destinacija koje promoviraju održive oblike turizma.

Projekt EDEN provodi se u suradnji s Europskom komisijom, a europske države, koje su dio EDEN projekta, organiziraju izborni postupak na nacionalnoj razini.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba