PROJEKT VRIJEDAN VIŠE OD MILIJUN KUNA

U općini Budinščina asfaltirana gotovo tri kilometra nerazvrstanih cesta

Objavljeno: 17.07.2017. zagorjeinternational

U lipnju su završeni radovi na asfaltiranju nerazvrstanih cesta na području općine Budinščina. Radovi su obuhvaćali sanaciju – modernizaciju nerazvrstanih cesta i ostalih prometnih površina na području općine, i to u naseljima Gotalovec, Grtovec, Sveti Križ, Krapinica, Budinščina, Zajezda i Pece. U sklopu projekta, asfaltirano je 2878 metara nerazvrstanih cesta i 165 četvornih metara parkirališnog prostora ispred društvenog doma u naselju Pece.

Općina i EU fondovi

Radove na asfaltiranju izvela je tvrtka COLAS iz Varaždina. Ukupna vrijednost radova iznosila je 1.068.934 kuna s PDV-om. Nadzor nad izvedenim radovima obavljala je tvrtka JAM – ING iz Zlatara, a financijska sredstva za realizaciju projekta osigurana su iz dvaju izvora. Sukladno prijavljenom projektu, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je potporu u iznosu od 850 tisuća kuna, dok je ostatak financiran iz općinskog proračuna.

Podizanje kvalitete života

– Ovim kapitalnim projektom, cilj nam je bio da podignemo kvalitetu života naših mještana na jednu višu razinu. Sve što je bilo u planu i što smo ljudima obećali, na zadovoljstvo svih nas, a najviše stanovnika naselja, gdje je asfaltiranje izvedeno, realizirano je. Kako smo radili do sada, tako ćemo i nastaviti, ako ne i efikasnije – rekao je načelnik Budinščine Radovan Hercigonja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba