GRADONAČELNIK KLANJCA ZLATKO BRLEK ODRŽAO PRIJEM ZA NOVOROĐENČAD

“Nadam se da će ovi mališani pohađati naš novoizgrađeni vrtić – projekt je prijavljen na EU fondove”

Objavljeno: 16.07.2017. zagorjeinternational

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek održao je na dječjem odjelu Gradske knjižnice Antuna Mihanovića prijem za roditelje malih Klanjčana rođenih u prvoj polovici 2017. Uz gradonačelnika i njegovu tajnicu Jelkicu Žigman, mališane su dočekale i v.d. ravnateljice knjižnice Mirjana Čelec, te predsjednica Društva Naša djeca Jelena Bašić.

Financijska potpora

Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu Grada u iznosu od tisuću za prvo dijete i dvije tisuće kuna za drugo i svako sljedeće dijete, te prigodne poklone Gradske knjižnice i Društva Naša djeca.
Nakon relativno, kad je riječ o natalitetu na području grada Klanjca, dobre i ohrabrujuće prošle godine, gradonačelnik je istaknuo kako je u prvih šest mjeseci ove godine Klanjec bogatiji za samo osam novorođenih beba te kako se svi nadaju mnogo boljoj drugoj polovici 2017. Također je roditelje upoznao s tijekom gradskih nastojanja da se izgradi novi dječji vrtić. Projekt izgradnje nove zgrade vrtića prijavljen je za sufinanciranje iz Europskih fondova sa svom potrebnom dokumentacijom te se čeka evaluacija prijavljenog projekta. Gradonačelnik je istaknuo i kako je njegova najveća želja da ovi mališani, kada budu kretali u vrtić, krenu u onaj novoizgrađeni.

Kutak za dojenje

Jelena Bašić pozvala je mlade roditelje da se pridruže radu Društva Naša djeca i uključe u predstojeće aktivnosti koje će DND organizirati, a Mirjana Čelec pozvala ih je da što više koriste trogodišnje besplatno članstvo u knjižnici, gdje im, uz posudbu knjiga i slikovnica, na dječjem odjelu stoji na raspolaganju i kutak za dojenje, uz prematalicu za bebe.
Novorođeni u prvoj polovici 2017. godine su: Tea Špoljar, Nicol Harapin, Lovro Žitnik, Marija Medvedec, Matija Antolić, Mateo Vlahović, Matej Kramarić i Laura Čukac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba