ZAGOREC U NAJVEĆEM KOREJSKOM KLUBU

UGOVOR ŽIVOTA: Ivan Kovačec iz Jesenja potpisao za FC Seoul

Objavljeno: 15.07.2017. Jelena Jazbec

Zbog Ivana Kovačeca Korejci su toliko zavoljeli Hrvatsku, da su na utakmice nogometnog kluba Ulsan počeli dolaziti s hrvatskim zastavama. Od samog početka postao je jedan od najvažnijih igrača u klubu, a u dvije godine uspio se toliko istaknuti da je prije nekoliko dana postao igrač najvećeg korejskog kluba – FC Seoula.

20 milijuna ljudi

– To je najveći klub u Južnoj Koreji, a nalazi se u glavnom gradu od 20 milijuna ljudi. Klub s najdužom tradicijom i odličnim navijačima. Potpisao sam ugovor do ljeta 2018. godine, plus opciju dvije godine, ako budemo zadovoljni suradnjom. Ugovor je jako dobar, jako sam zadovoljan uvjetima i jedva čekam da mogu ponovno pokazati svoju kvalitetu. Jedva čekam prvu utakmicu već ovog vikenda – rekao nam je Kovačec.
U klubu, kaže, od stranaca, još su jedan Španjolac, Iranac te njegov dugogodišnji prijatelj i legenda kluba, Crnogorac Dean Damjanović.
Inače, 29-godišnji Ivan Kovačec, rodom iz Jesenja, potekao je u omladinskom pogonu Varteksa, a prije prvog odlaska u inozemstvo, zaigrao je za Nedeljanec. Odatle se 2006. godine otisnuo prema austrijskom Deutsch Tschantschendorfu, koji mu je ujedno postao i prvi profesionalni klub u karijeri. Promijenio je podosta klubova u sljedeće četiri godine te se čak vratio u hrvatski nogomet, igrajući za Zagorec iz Krapine, Križevce i Hrvatski dragovoljac. Potom je nekoliko godina igrao u Austriji, a onda se odlučio na prekooceansku avanturu.

Topovski udarac

Prije odlasku u Koreju, špekuliralo se o njegovom dolasku u Rijeku, no to se u konačnici nije realiziralo. Potpisao je za Ulsan 2015. godine te je od prvog dana postao jedan od najvažnijih igrača. Igra na lijevom krilu i raspolaže s preciznim, topovskim udarcem desnom nogom. On je tek jedan od nekoliko Hrvata koji igraju u korejskoj prvoj ligi, a sudeći prema kvalitetama koje pokazuje, vjerojatno je i najbolji. Dobro je poznat i ljubiteljima malog nogometa, jer je 2014. godine bio pobjednik malonogometnog turnira Kutije šibica.
Kada je prošle zime bio na odmoru u Hrvatskoj, s njime smo snimili zabavan video intervju. Otkrio nam je tada kako mu u Koreji najviše nedostaju obitelj, prijatelji i pomalo balkanski stil života, te kako će Zagorje za njega uvijek ostati broj jedan.
Dok je boravio u svom zavičaju, zaigrao je i s momcima iz MNK-a Jesenje, na čije je uspjehe izrazito ponosan i uvijek im pruža bezuvjetnu podršku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba