Veleposlanik Brazila u posjetu Pregradi, istaknuta mogućnost turističke suradnje

“U Hrvatsku godišnje dođe 50.000 Brazilaca, treba ih što više dovesti u Zagorje”

Objavljeno: 10.07.2017. Alen Brodar

Veleposlanik Savezne Republike Brazil u Republici Hrvatskoj, Nj.e. Paulo Roberto Campos Tarrisse da Fontoura posjetio je Zagorje, a stigao je na poziv saborskog zastupnika i gradonačelnika Pregrade Marka Vešligaja, kojeg je Hrvatski sabor ove godine imenovao voditeljem Hrvatsko – brazilske međuparlamentarne skupine prijateljstva.

Prostor za rast

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj istaknuo je nakon prijema u Gradskoj vijećnici da najviše potencijala za suradnju između Brazila i Hrvatske ima na polju turizma.
– Hrvatsku godišnje posjeti oko 50 tisuća turista iz Brazila. Prostora za rast svakako ima, a mi se trebamo koncentrirati na to da dio tih turista dovedemo u Zagorje i Pregradu – rekao je gradonačelnik Vešligaj.
Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek dodala je nakon prijema da su susreti ovakve vrste, kad u posjet dolaze veleposlanici država, dobrodošli, jer otvaraju potencijalni prostor za suradnju.

Udaljenost nije presudna

– S obzirom na udaljenost između Brazila i Hrvatske, gospodarska suradnja možda ne dolazi toliko do izražaja, ali udaljenost u turističkom smislu nije presudna. Upravo na turističkom planu ima prostora za suradnju. Baš kako je rekao gradonačelnik Vešligaj, godišnje određeni broj brazilskih turista posjeti Hrvatsku, pa tu i mi vidimo priliku da ih dovedemo u Zagorje, da upoznaju našu “Bajku na dlanu” – rekla je zamjenica župana Petek.
Tijekom posjete Pregradi, Nj. e. Paulo Roberto Campos Tarrisse da Fontoura obišao je i Trg Gospe Kunagorske i Crkvu uznesenja Blažene Djevice Marije te Muzej dr. Zlatka Dragutina Tudjine i dvorac Bežanec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba