Održana treća sjednica Županijske skupštine Krapinsko – zagorske županije

“Talijanski investitor sklapat će u Zagorju ultra lake letjelice, a imamo i potencijalnog ulagača u Krapinsko – zagorski Aerodrom”

Objavljeno: 06.07.2017. Alen Brodar

Treća sjednica Županijske skupštine, druga radna, održana samo tjedan dana nakon prve radne sjednice, na dnevnom je redu imala izvješća o poslovanju u prošloj godini županijskih društava i ustanova – Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske Piškornica, Društva Integrirani promet Zagrebačkog područja, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Krapinsko-zagorske županije, Zavoda za prostorno uređenje KZŽ  te Krapinsko – zagorskog Aerodroma.

Bogata klijentela

A upravo je Krapinsko – zagorski Aerodrom bio jedina tema na aktualnom satu sjednice, prije nego što su direktori i ravnatelji društava, odnosno ustanova počeli podnositi svoja izvješća.
Za riječ se naime javio vijećnik Stjepan Ranogajec (HSP AS), jedan od njih 32, koliko ih je bilo prisutno na sjednici. Upitao je krapinsko – zagorskog župana, budući da je prošlo otprilike godinu dana od prošle rasprave o Aerodromu, kada je Kolar “uvjerljivo govorio i uvjeravao vijećnike da će Aerodrom postati jedan od kreatora zagorskog turizma jer će tamo slijetati bogata klijentela, koja će potom odlaziti u naše toplice”, koliko je te bogate klijentele sletjelo u Gubaševo.
– Da li je uopće netko od te bogate klijentele u godinu dana sletio na Aerodrom i koji su prihodi ostvareni? Ili ste samo opet pričali bajke – upitao je župana Ranogajec.

– Ili nešto razumijete ili ne razumijete, odnosno želite razumjeti ili ne želite razumjeti – rekao mu je župan te nastavio:
– Projekt Krapinsko – zagorskog Aerodroma nije nešto što će se dogoditi preko noći. Mi smo u Masterplanu turizma do 2025. godine predvidjeli njegovu funkciju, i u to sam i dalje uvjeren. Raspisali smo natječaj za iskazivanje javnog interesa, istina, prema tom natječaju nismo polučili željene rezultate, ali smo dobili talijanskog investitora koji će napraviti tvornicu i sklapat ćemo ultra lake letjelice. Mi i danas imamo potencijalnog investitora koji razgovara s nama oko aerodroma, ali to sigurno nije posao koji ćemo napraviti preko noći – rekao je župan.

U rujnu konkretni rezultati

Dodao je da je, što se tiče slijetanja, prinudno sletjela vrlo bogata klijentela iz Češke, koje su Zagorci lijepo ugostili, a i oni su ovdje potrošili nešto novca.
– Ali u svakom slučaju, vjerujem da ćemo već u rujnu na Županijskoj skupštini, kada dođemo, imati konkretan rezultat i što se tiče talijanskog investitora, jer Grad Zabok je mijenjao prostorni plan, dokumentacija se rješava i vrlo brzo će doći do izdavanja građevinske dozvole, a za ovaj drugi dio, što se tiče pregovora oko samog Aerodroma, čim će biti bilo kakvih pomaka, ja ću s velikim zadovoljstvom obavijestiti Županijsku skupštinu, zaključio je župan Kolar.
Direktorica Krapinsko – zagorskog aerodroma Sandra Mičin potom je podnijela financijsko izvješće za prošlu godinu, prema kojem je Aerodrom ostvario 536.212 kuna prihoda, 516.314 kuna rashoda te je poslovnu godinu, nakon plaćanja poreza na dobit, završio u plusu 12.081 kunu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba