Dodjelom medalja i priznanja najboljima, u Krapinskim Toplicama svečano zatvorene Aquae Vivae sportske igre učenika

Čak 800 učenika iz cijelog Zagorja natjecalo se u 11 sportova, a zbog sportskog duha i međusobnog bodrenja – pobjednici su svi

Objavljeno: 05.07.2017. Alen Brodar

U Vodenom parku Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama, dodjelom medalja i priznanja najboljima, zatvorene su 16. Aquae Vivae sportske igre učenika. Kroz tri tjedna u 11 različitih sportovima u Krapini, Pregradi, Zaboku i Mariji Bistrici natjecalo se 800-tinjak učenika osnovnih i srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije, a u trodnevna finala koja su se igrala u Krapinskim Toplicama plasiralo se njih gotovo 500.

Bavljenje sportom

– Jako smo zadovoljni odazivom. Posljednja tri dana ovdje u Krapinskim Toplicama održana su finala svih natjecanja, u kojima je sudjelovalo 470 učenika iz cijelog Zagorja koje smo prevozili autobusima. Naš projekt počiva na dvije stvari: prvo je da želimo djeci nakon što završi nastava, kad naglo dobiju mnogo slobodnog vremena, omogućimo da se bave sportom, a drugo, da se oni sami organiziraju na nivou ulice, razreda ili kvarta, dakle nismo organizaciju prepustili ni školama ni klubovima, već samoj djeci, baš zato što u klubovima najčešće igraju najbolji, a mi želimo da se sportom bave svi i da se svi mogu natjecati. Također im je poseban doživljaj što se ta tri dana ovdje mogu besplatno kupati – rekao je predsjednik Sportskih igara učenika KZŽ Nenad Sikirica, dodajući kako već 16 godina rade na tom projektu u kojem sudjeluje i 15-ak profesora tjelesne i zdravstvene kulture koji sude i vode natjecanja.
– Jako sam ponosan na to da nema svađa, problema, jedni druge bodre i sve protječe u sportskom duhu – rekao je predsjednik Sportskih igara učenika KZŽ Nenad Sikirica.

Preventivne aktivnosti

Zamjenica krapinsko – zagorskog župana za društvene djelatnosti Jasna Petek rekla je kako se došlo do stvarno lijepe brojke učenika koji su sudjelovali na Sportskim igrama učenika Krapinsko – zagorske županije, te da se nada se da će ih sljedeće godine biti još više.
– Ove sportske aktivnosti predstavljaju usvajanje zdravih stilova života, ali to su i preventivne aktivnosti za sve vidove ovisnosti, vršnjačkog nasilja i svih neprihvatljivih oblika ponašanja s kojima se danas susrećemo u našem društvo – zaključila je dožupanica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba