HOK SUTRA OBILJEŽAVA SVOJ DAN, A PRESTIŽNE NAGRADE PRIMIT ĆE I DVOJE ZAGORACA

Najviše priznanje, “Zlatne ruke”, dobiva Darko Varga iz Zlatara, dok “Šegrta Hlapića” za najbolju mentoricu osvaja Višnja Loparić iz Lobora

Objavljeno: 29.06.2017. zagorjeinternational

Hrvatska obrtnička komora (HOK), u znak održavanja obnoviteljske Skupštine 1. srpnja 1994. godine, svečanom Akademijom obilježit će Dan Komore. Tom Akademijom obilježava se i 165. obljetnica organiziranog obrtništva u Republici Hrvatskoj. Na Akademiji će biti dodijeljena najviša priznanja HOK-a “Zlatne ruke”, najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija.

Novi majstori

Ove godine, statuu “Zlatne ruke” s poveljom dobit će i jedan Zagorac, Darko Varga, vlasnik obrta “Atelier” iz Zlatara. Također, promovirat će se novi majstori, njih 1148, koji su položili majstorske ispite proteklih godinu dana. U ime novih majstora, simbolično će majstorsku diplomu preuzeti Tomislav Rajn, majstor klesar iz Bjelovara.

“Šegrt Hlapić”

Ujedno, na Akademiji će biti dodijeljene nagrade Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta “Šegrt Hlapić”: najboljoj učenici Lauri Maslač, budućoj frizerki iz Srednje strukovne škole Vinkovci; najboljoj školi, Strukovnoj školi Đurđevac, te najboljoj mentorici Višnji Loparić, vlasnici obrta Frizerska radnja za žene i muškarce iz Lobora.
Svečana akademija održava se sutra u zagrebačkom hotelu “Westin”, s početkom u 12 sati.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba