POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA SVETE STOLICE

Željko Kolar i Vlasta Hubicki na oproštajnom prijemu apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj, nadbiskupa Allesandra D’Errica

Objavljeno: 28.06.2017. zagorjeinternational

Župan Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki su prisustvovali su oproštajnom prijemu apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj, nadbiskupa Allesandra D’Errica. Monsinjor D’Errico bio je četvrti apostolski nuncij u Hrvatskoj. Papa Benedikt XVI. mu je tu službu povjerio u svibnju 2012. godine, a vjerodajnice je službeno predao 17. srpnja iste godine.
– Svima želim izreći veliku zahvalnost za bratsko prijateljstvo koje ste mi iskazivali, za razumijevanje na koje sam nailazio, za podršku i duhovnu blizinu kojima ste me pratili, dobar primjer koji ste mi dali, također i u ponekad vrlo delikatnim okolnostima – rekao je NJ/E D’Errico u obraćanju brojnim okupljenima na prijemu koji je povodom Nacionalnog dana Svete Stolice održan na prostorima Apostolske nuncijature u Zagrebu.
Župan Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki apostolskom su nunciju Allesandru D’Erricu na oproštaju poklonili Enciklopediju Hrvatskog zagorja. Papa Franjo je nadbiskupa D’Errica imenovao za apostolskog nuncija u Malti i Libiji.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba