ZAGORSKA SABORSKA ZASTUPNICA, NAKON GLASANJA ZA KOALICIJU S HDZ-om, PROŽIVLJAVALA JE TEŠKE TRENUTKE

Nije se radilo samo o bezazlenim uvredama na fejsu – zbog prijetnji Mariji Puh, podnesena i kaznena prijava

Objavljeno: 27.06.2017. Jelena Jazbec

Nakon što je Središnji odbor HNS-a 7. lipnja donio odluku o koaliranju s HDZ-om, a za tu je koaliciju svoju ruku podignula i zagorska zastupnica Marija Puh, u Zagorju se podignula prava bura. Puh je doživjela brojne uvrede na društvenim mrežama, do te mjere da je deaktivirala svoj Facebook profil, a naposlijetku je situacija toliko kulminirala da se povukla iz javnosti. No, čini se kako se nije radilo samo o bezazlenim uvredama na društvenim mrežama, s obzirom na to da je Policijska postaja Krapina iz zagrebačke Policijske uprave zaprimila prijavu za kazneno djelo prijetnje.
– U Policijskoj upravi zagrebačkoj prijavljeno je kazneno djelo prijetnje, koje je zaprimila Policijska postaja Krapina, međutim, gospođa Marija Puh nije pod policijskom zaštitom – doznajemo iz PU krapinsko – zagorske.
Kontaktirali smo i Mariju Puh, koja je ovih dana, nakon gotovo tri tjedna medijske šutnje, napokon odlučila progovoriti, međutim, odvratila je kako nema komentara na kaznenu prijavu.

Mandat HNS-a

Svoju odluku da podigne ruku za koaliciju s HDZ-om pojasnila je činjenicom kako je odlučila glasati u skladu s odlukom Središnjeg odbora HNS-a, a više od 80 posto članova Središnjeg odbora bilo je za.
– Rekla sam da ću poštivati odluke koje donesu tijela stranke, jer sam članica HNS-a i moj je mandat, mandat HNS-a – ističe Puh.
Dodala je i kako joj je ovo zasigurno najteži period u političkoj karijeri, međutim, smatra kako je prijevremeni izbori nikako ne bi bili dobra opcija, s obzirom na to da Hrvatska nema vremena čekati. Ističe kako je potrebno čim prije povlačiti novac iz EU fondova, a to nije moguće ostvariti dok god se situacija u državi ne stabilizira i ne počnu se otvarati natječaji.
Napade i uvrede je, kaže, očekivala, iako možda ipak ne u tolikoj mjeri, i namjerno se proteklih tjedana odmaknula od svega.
– Zadnja dva – tri tjedna malo sam se odmaknula od svega. Nisam čitala poruke i komentare. Bila sam spremna na to i znala sam da će se to dogoditi. Trebalo je samo pustiti da to sve prođe i vjerujem da će vrijeme pokazati je li to bila dobra odluka ili nije, ali ja vjerujem da jest – ističe.

“Očekujem realizaciju”

Na svojem je Facebook profilu odlučila omogućiti svakome da se izjasni i piše što želi, međutim, sve je to bio preveliki pritisak za njezinu obitelj.
– Obitelj je bila ta koja me zamolila da deaktiviram svoj profil, s obzirom na to da ja nisam čitala što se piše i ostavila sam mogućnost svima da pišu što žele. Međutim, na kraju sam ipak deaktivirala profil radi svoje obitelji, da ne moraju to gledati – otkriva Puh.
Pitali smo je i koji su njezini planovi i što dalje.
– I dalje se planiram držati onoga što sam govorila prije. Borit ću se i dalje za ono za što sam se zalagala i prije: od rješavanja problema kuća stradalih zbog klizišta, do poboljšanja stanja jedinica lokalne samouprave, da dobiju veća sredstva financiranja, obrazovanje, škole, vrtići, sve to stoji i dalje, i vjerujem da ću sada i lakše uspjeti doći do realizacije. Naime, uvijek je drugačije kada ste u oporbi i kada ste na vlasti. Već na prvim sastancima koji su održani, pokazano je razumijevanje za te teme, tako da očekujem realizaciju – zaključuje Puh.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba