NITKO NIJE DOBIO DOVOLJAN BROJ GLASOVA: U Stubičkim Toplicama propalo konstituiranje Općinskog vijeća

IGNORIRALI SPORAZUM? Nezavisna lista Kristijana Oremuša umjesto T. Mlinarića (HDZ), za predsjednika Vijeća predložila S. Sokača

Objavljeno: 27.06.2017. Alen Brodar

U ponedjeljak je u Stubičkim Toplicama održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća, no ono nije konstituirano, budući da ni jedan od kandidata za predsjednika Vijeća nije dobio dovoljan broj glasova.

Naime, u Općinsko vijeće ušla su tri vijećnika s Nezavisne liste aktualnog načelnika Josipa Beljaka, četiri vijećnika s Nezavisne liste Kristijana Oremuša, tri vijećnika s liste HDZ-a te jedan vijećnik s nezavisne liste Nikole Kristića, SDP-a i ZDS-a. Iako je tijekom kampanje bila dogovorena koalicija između Nezavisne liste Kristijana Oremuša i HDZ-a, kojom je bilo određeno da će njihov predsjednik Općinske organizacije Tomislav Mlinarić biti predložen za predsjednika vijeća, na sjednici su vijećnici Nezavisne liste Kristijana Oremuša za predsjednika Vijeća predložili Stjepana Sokača.

Podsjetimo, HDZ-u je prema potpisanom sporazumu trebalo pripasti mjesto predsjednika Općinskog vijeća, a HDZ je zato podržao Oremuša u drugom krugu za načelnika općine. Podršku je Oremušu u Stubičke Toplice došao dati i predsjednik HDZ-a, premijer Andrej Plenković
– Želim dati potporu kandidatu Kristijanu Oremušu u Stubičkim Toplicama. Mislim da je to jako dobra sinergija nezavisnog kandidata i liste HDZ-a, osobito za razvoj turizma i zdravstvenog turizma i da program koji je predstavio jamči kvalitetniji život svim stanovnicima Stubičkih Toplica te mu želim pobjedu u drugom krugu – rekao je tada Plenković.

A u ponedjeljak je, s druge strane, s liste načelnika Beljaka, uz podršku vijećnika s Nezavisne liste Nikole Kristića, za predsjednicu Vijeća predložena Sanja Čajko. Tako ni jedan od kandidata nije dobio dovoljan broj glasova, pa će se nova konstituirajuća sjednica održati u narednih 30 dana. Ukoliko propadne i drugi pokušaj, imat će još jednu šansu konstituirati vijeće, a ukoliko ni nakon trećeg pokušaja ne uspiju, raspisat će se novi izbori za Općinsko vijeće.

FOTO: S potpisivanja sporazuma Kristijana Oremuša i HDZ-a

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba