ZLATA VRIJEDAN: U srijedu proglašenje dobitnika Agrooskara

OPG Marija Kroga konkurira za najbolje obiteljsko – poljoprivredno gospodarstvo u zemlji

Objavljeno: 26.06.2017. Alen Brodar

Uoči svečane dodjele godišnje nagrade za najbolje obiteljsko – poljoprivredno gospodarstvo u sklopu projekta “Zlata vrijedan”, na Cvjetnom trgu u Zagrebu u subotu su svoje proizvode promovirali su poljoprivredni proizvođači nominirani za Agrooskar.

Promocija poljoprivrede

Izbor za najbolji OPG “Zlata vrijedan”, pokrenuli su prije četiri godine Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede, s ciljem promoviranja poljoprivredne proizvodnje i života i rada na selu.
Krapinsko – zagorsku županiju na ovogodišnjem izboru predstavlja OPG Mario Krog, koji se bavi uzgojem pataka i koza, koji je također bio na predstavljanju na Cvjetnom trgu u Zagrebu, a izložbeni štand posjetio je i zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek.

Novčane nagrade

Na izboru svaku županiju te Grad Zagreb predstavlja po jedno gospodarstvo, a proglašenje pobjednika bit će održano u srijedu, na imanju Kezele u Ivanić – Gradu. Za tri najbolja OPG-a osigurane novčane nagrade u iznosu od 30.000, 20.000 i 10.000 kuna. Najbolja mlada nada u poljoprivredi dobit će također 10.000 kuna, a u toj se kategoriji natječu Josip Lučić iz Beravaca u Slavoniji, Martina Kolačević iz Kalinovače u Lici te Goran Vrabec iz Igrišća u Zagrebačkoj županiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba