Zagorske mažoretkinje jutros se prepune dojmova vratile s Europskog prvenstva u Italiji

Mačanske mažoretkinje srebrne u velikoj flag formaciji, cure iz Bedekovčine, Začretja i Zlatar Bistrice također ostvarile odlične rezultate

Objavljeno: 26.06.2017. Alen Brodar

U talijanskoj Giulianovi od četvrtka do nedjelje održavalo se Europsko prvenstvo mažoretkinja, na kojem su, među 2700 mažoretkinja nastupile i Mačanske mažoretkinje – Alina, Zlatarbistričke mažoretkinje, Bedekovčanske mažoretkinje i Začretske mažoretkinje.

Kadetkinje i juniorke

Mačanske mažoretkinje su u kategoriji velike formacije flag seniori osvojile srebro, dok su u kategoriji mini formacija flag seniori zauzele šesto mjesto.
Mažoretkinje iz Zlatar Bistrice osvojile su četvrto mjesto u kadetskoj mix formaciji, dok su Bedekovčanske mažoretkinje osvojile četvrto mjesto u kategoriji velika formacija mix juniori i četvrto mjesto u mini formaciji flag juniori.
Začretske mažoretkinje osvojile su pak peto mjesto u velikog formaciji mix kadeti i šesto mjesto u juniorima, velika formacija pom-pon.

Jaka konkurencija

– Hrvatski timovi su imali jako dobre plasmane, a najbolje rezultate najčešće ostvaruju Česi i Slovaci, teško ih je nadmašiti. Stvarno smo zadovoljni, u tako jakoj konkurenciji sve su zagorske mažoretkinje ostvarile odlične rezultate – rekla nam je Tea Ban iz Začretskih mažoretkinja, koje su u Italiji imale i pratnju općinskog načelnika Marka Kosa. Inače, zagorske su se mažoretkinje jutros vratile iz Italije, a u Maču su svoje djevojke, njih 12 prepunih dojmova, dočekali roditelji i načelnica Mladenka Mikulec. Uručili su im pritom i prigodne poklone sponzora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba