Uspješan mladi sportaš na prijemu kod gradonačelnika Pregrade

Raste li ispod Kunagore novi Ivica Kostelić? Snježni princ William Petanjko niže same pobjede

Objavljeno: 25.06.2017. Alen Brodar

Pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj održao je prijem za uspješnog pregradskog sportaša, skijaša Williama Petanjka, inače učenika 7. razreda OŠ Janka Leskovara, koji iza sebe već ima zavidne rezultate.

Prvak Hrvatske

William je od 2010. godine član Ski kluba Medveščak te se natječe u svim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog skijaškog saveza (HSS) pod nazivom “PLINACRO SKI CUP”, a svaku sezonu završava u samom vrhu, dok je u sezoni 2014./2015. bio prvak Hrvatske u veleslalomu. Sada se natječe u kategoriji kadeta te je u sezoni 2016./2017., koja i dalje traje, na prvom mjestu u ukupnom poretku Plinacro CroSki kupa . Od ukupno sedam tekmi koje su se održale u Austriji, Sljemenu i Sappadi (Italija), William je osvojio šest prvih i jedno treće mjesto.

Priznanje Grada

– Time je dokazao da se sav trud i požrtvovnost isplate te da nakon napornog rada uvijek slijede odlični rezultati. Čestitamo Williamu, njegovim roditeljima i njegovom timu te mu želimo još mnogo državnih i međunarodnih medalja – poručio je gradonačelnik Vešligaj mladom skijašu, kojem je inače odlukom Gradskog vijeća Pregrade, povodom obilježavanja Dana Grada, dodijeljeno i javno priznanje Grada, zahvalnica za osobite uspjehe u razvoju tjelesne kulture.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba