U Krapini održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

Novi predsjednik Gradskog vijeća Ivica Hršak, potpredsjednici Kristijan Krsnik i Željko Pavić

Objavljeno: 21.06.2017. Alen Brodar

U Krapini je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, na kojoj je 15 od 17 vijećnika jednoglasno izabralo Ivicu Hršaka za novog predsjednika, dok su potpredsjednici Kristijan Krsnik i Željko Pavić.
– Iznimno sam ponosan na dužnost predsjednika Gradskog vijeća na koju sam izabran. Zahvaljujem na povjerenju, za koje se nadam da ću ga opravdati. Zajedno ćemo svi skupa raditi za dobrobit Krapine, kao što smo uostalom radili i protekle četiri godine. Dio ekipe u Gradskom vijeću ostao je isti, imamo iskustva u razgovorima i pregovorima te predlaganju ideja i vjerujem da ćemo tako i nastaviti – rekao je novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Ivica Hršak, koji, doznajemo, ostaje i na čelu Pekoma, budući da te dvije funkcije, objašnjeno je, nisu nespojive.

Gregurović umjesto Gregurovića

Inače, sjednica vijeća započela je izborom mandatne komisije, u kojoj su Zoran Čavužić kao predsjednik te članovi Darko Mužar i Lucija Slijepčević. Čavužić je nakon konzultacija pročitao konačne izborne rezultate, prema kojima su od ukupno tri liste, dvije osvojile mandate u Gradskom vijeću, i to lista HDZ – A-HSS 1904 – HSS – ZDS devet mandata, a lista SDP – HNS – HSU – Hrvatski laburisti – Narodna stranka – reformisti osam mandata. Ujedno je obavijestio vijećnike da Zoran Gregurović, budući da je ponovo izabran za gradonačelnika, stavlja svoj mandat u mirovanje te ga u Gradskom vijeću mijenja Mladen Gregurović.
Vijećem je, kao druga s najviše glasova s pobjedničke liste, nastavila predsjedati Matilda Juričev Žigman te je predložila izbor Odbora za izbor i imenovanje, u kojem su kao predsjednica Jelena Majsec, a članovi Matilda Juričev Žigman, Nenad Sikirica, Lucija Slijepčević i Irena Šafranko. Pristupilo se potom biranju predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća, nakon čega je dnevni red sjednice dopunjen s dvije točke te su izabrani i odbor za statutarno – pravna pitanja, kojem je na čelu Mladen Gregurović te Odbor za financije i proračun, kojim predsjeda Ivica Hršak.

Svima isti cilj

– Politička utakmica je iza nas, a vjerujem da ćemo ubuduće ovdje promišljati kroz dobre i kvalitetne rasprave, radi donošenja što boljih odluka za naš grad. Naravno ne možemo uvijek svi misliti isto, no siguran sam da nam je svima isti cilj, neovisno o političkom predznaku, a to je još bolja i još ljepša Krapina. Čestitam još jednom svima na izboru, vjerujem da ćemo svi zajedno imati dobru i kvalitetnu suradnju – rekao je na kraju gradonačelnik Zoran Gregurović.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba