SLAŽETE LI SE S PORAŽAVAJUĆIM ISTRAŽIVANJEM GLOBALNE KONZULTANTSKE TVRTKE?

Hrvatska je najkorumpiranija zemlja jugoistočne Europe

Objavljeno: 20.06.2017. zagorjeinternational

Podmićivanje je kod Hrvata najčešća praksa u poslovanju te je Hrvatska najkorumpiranija zemlja u Jugoistočnoj Europi, pokazalo je istraživanje globalne konzultantske tvrtke Ernst & Young (EY), donosi Jutarnji list.
Naime, oko 80 posto naših menadžera smatra da je taj problem u Hrvatskoj široko rasprostranjen, čime su nas smjestili na ukupno peto mjesto po korupciji, stoji u Izvješću o prijevari, provedenom između studenog 2016. i siječnja 2017. godine u Europi, Bliskom Istoku, Indiji i Africi.

Istraživanje se temelji na čak 4100 intervjua s visokorangiranim menadžerima iz 41 zemlje Europe, Azije i Afrike, a prema njemu, nakon Hrvatske slijede Slovenija i Bugarska, gdje je 74 posto i 68 posto ispitanika navelo kako je korupcija prisutna u poslovanju tih zemlja, što ih je u tom području svrstalo na 11. i 14. mjesto ukupnog poretka.

Rumunjska pak vodi među zemljama u regiji po pitanju percepcije pozitivnog utjecaja na etičke standarde od strane državnih regulatora, te se nalazi na 12. mjestu. Bugarska je na 14. mjestu, a slijede Srbija, Hrvatska i Slovenija.

Što se tiče svijesti o prijavi korupcije putem telefonskih linija, ona je najviše prisutna kod Slovenaca i Bugara, koji su se smjestili na 13. i 14. mjesto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba